Smart mineral tørker all oppvask i maskinen - også plast

Vi lot oss imponere av Zeolite-teknologien til Siemens.

De små kulene i glasset til venstre skal sørge for at all oppvasken tørker - også plasten.  Foto: Per Ervland/Elisabeth Dalseg
De små kulene i glasset til venstre skal sørge for at all oppvasken tørker - også plasten. Foto: Per Ervland/Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(IFA 2012): Oppvaskmaskinen er nok på topp tre av de hvitevarene vi setter pris på, sammen med vaskemaskinen og støvsugeren. Grunnen? Den gjør jobben vi hater. Men at noe er bra, utelukker ikke at det kan bli bedre.

Tips: Lei av ren, men hvitflekkete oppvask? Slik får du skinnende rene glass.

En av de tingene som definitivt kan bli bedre er tørkefunksjonen i oppvaskmaskiner. For selv om glass og metall blir skinnende rent og tørt, samler det seg store mengder med vanndråper på ting i plast og silikon, som du blant annet kan se på bildet over.

Dette slipper du med Siemens nye oppvaskmaskiner. Her blir også plasten knusktørr.

Slik virker det

Zeolite-tørkingen til Siemens er basert på det naturlige materialet Zeolite, som omdanner fuktigheten som er igjen fra vasken i oppvaskmaskinen til varme. Denne varmen bidrar igjen til å tørke oppvasken helt tørr. Mineralet er formet som små kuler som trekker til seg fuktighet fra luften i maskinen.

I videosnutten under kan du se hvordan Zeolite-kulene reagerer med vann; her i direkte form.

Dette tar naturligvis langt mer tid enn oppvaskmaskiners ordinære tørkeprogram, men det bruker mindre energi. For i motsetning til ordinære tørkefunksjoner som varmer opp elektrisk, er det her Zeolite-reaksjonen med vann som produserer varmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer