Smart og billig lekkasjeforsikring

Et filter i sluket kan hindre blokkeringer og oversvømmelse.

FILTER: Smart filter holder sluket fritt for hår og smuss, så du slipper å grave.  Foto: SINTEF BYGGFORSK / PRODUSENTEN
FILTER: Smart filter holder sluket fritt for hår og smuss, så du slipper å grave. Foto: SINTEF BYGGFORSK / PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god rens av sluket er en av de beste foranstaltningene du kan ta for å forhindre blokkering i avløp, oversvømmelse på badet, og eventuell vannlekkasje.

Det er derfor ikke rart at både byggingeniører, takstmenn og rørleggere anbefaler at du renser sluket jevnlig, for eksempel at du gjør det til en vane å bruke oppvaskkosten og vaske godt hver gang du skal kaste den.

Enda enklere? Små filter til å legge i sluket, som samler opp hår og støv og dritt og lort før det skylles ned i rørsystemet.

Viktig å rense sluket

- Sluk som ikke renses jevnlig fylles gradvis opp med hår, smuss og fett. Særlig i perioder uten vanntilførsel kan denne materien stivne og tette deler av slukets utløp, har Lars-Erik Fiskum ved Vannskadekontoret ved SINTEF Byggforsk tidligere sagt til Dinside.

Det er derfor dessverre ikke sjelden at det oppstår vannlekkasjer når du tar den første dusjen etter en lang ferie, eller i din nye bolig, fordi vannet ikke får rent ned i sluket.

En jevnlig rens av sluk og rør, enten du gjør det manuelt, eller sper på med litt kjemisk hjelp, er like viktig for boligen og rørsystemet som tannpussen er for smilet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer