Smart og hendig kaffepumpe vant designpris i Danmark.

Med denne kan du lage kaffe når - og hvor - som helst.

Handy espressomaskin: Handspresso. Foto: Scandinavian CoffeeSystem
Handy espressomaskin: Handspresso. Foto: Scandinavian CoffeeSystem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den har form som en sykkelpumpe, får plass i en veske og kan lage espresso hvor og når du skulle ønske det.

Den hendige lille saken Handpresso Wild vant designpris på åpningen av høstens interiørmesse i Herning i Danmark. Handpresso er designet av Henrik Nielsen i Nielsen
Innovation, og produseres av Scandinavian CoffeeSystem.

Kjøkkenutstyret vi ikke klarer oss uten

- Et lufttrykk, litt kokende vann og kaffe er de tre tingene man trenger for å sikre kaffestunden i hjemmet, på stranden, på fjelltur - kort sagt overalt. Balansen mellom form og funksjon er det geniale og unike ved Handpresso Wild. Det er lagt vekt på detaljene med en robust overflate og et fint materialvalg. Selv lyden av kaffebrygging er med - og det er den riktige espressosmaken, heter det i juryens begrunnelse.

80 produkter var innstilt til Formland Design Awards, de andre nominerte produktene var termokoppen To GO fra Stelton, SoftBox fra Mooment, knivserien Carat fra Raadvad/Fiskars Brands Danmark og kost og feiebrett fra Trip Trap.

Juryen bestod av grafisk designer John Boye, kreativ leder Jørn Moesgård, samt den norske designeren og møbelarkitekt Birgitte Appelong.

Visste du at kaffe forlenger livet?

Presskanne for feinshmeckere

Handpresso er, som den observante leser nok har fått med seg, ikke enestående - det vil si: Du trenger kokende vann for å bruke den, og altså utstyr til å koke vannet, eller varmt vann fra termos. Men for den kresne kaffedrikker, som ikke vil ha kokekaffe eller presskaffe på tur, kan dette være dingsen for å tilfredsstille smaksløker, eller imponere turfølge.

For å brygge kaffe må man pumpe trykket opp til omtrent 16 bar, helle varmt vann i beholderen, legge i en kaffe-pod og trykke på en knapp. Veiledende utsalgspris er i underkant av tusen danske kroner.

Les også: Hvilken kaffetype er du?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer