Smart robot fikser vindusvasken

Aldri mer gnikking med pusseskinn?

Hobot er ikke store karen, og tar langt mindre plass enn en helt vanlig støvsuger. Foto: Per Ervland
Hobot er ikke store karen, og tar langt mindre plass enn en helt vanlig støvsuger. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husarbeid er sjelden en fest, men øverst på listen over husarbeid vi helst skulle vært foruten er vindusvask en sikker vinner. Heldigvis finnes det hjelp. Og da snakker vi ikke om vaskehjelp, eller hushjelp om du vil.

Nei, vi snakker hjelp av en vaskeekte robot. Vindusvaskeroboten Hobot 168, eller Indream Hobot WR-201 som den kalles i Skandinavia, vasker vinduene for deg, slik du kan se i videoen over.

Selvrensende: Vinduene du aldri må vaske.

Slik virker den

Ved hjelp av vakuummotor suger vaskeroboten seg fast til vinduet, og den "går" bortover vinduet på to bein som er dekket av mikrofiberkluter. Disse kan forøvrig tas av og vaskes manuelt - og det er mulig å kjøpe flere pussekluter, når de må skiftes ut. Roboten må kobles til strøm for å virke, så i tillegg til en vaskerobot, bør man nok også investere i en ekstra lang skjøteledning. Merk at den har batteribackup, slik at den ikke vil kobles ut og falle ned, om strømforsyningen skulle kuttes.

Roboten skal ha en innebygget automatisk skittdetektor, men kan også styres med en fjernkontroll om du synes den burde ta litt ekstra på enkelte områder. Den stopper automatisk når vinduet er rent og pent - og så har den i tillegg en sikkerhetsfunksjon som gjør at den ikke faller ned fra vinduet, selv om all strøm og backupstrøm skulle være borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer