Smart spagettitriks: For deg som baker

Slik unngår du skjemmende hull i baksten.

Bruk en ukokt spaghettitråd til å sjekke om kaken er ferdigstekt. Du har det lett tilgjengelig, og så slipper du de skjemmende, store hullene (selv om denne kaken klarte å lage den aller største sprekken selv, og "dessverre" måtte få et godt lag med glasur). Foto: Elisabeth Dalseg
Bruk en ukokt spaghettitråd til å sjekke om kaken er ferdigstekt. Du har det lett tilgjengelig, og så slipper du de skjemmende, store hullene (selv om denne kaken klarte å lage den aller største sprekken selv, og "dessverre" måtte få et godt lag med glasur). Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen får til alt de putter i ovnen. De trenger ikke følge oppskrift, de bare ser når kaken er ferdig. Vi andre dødelige må sjekke, eller prikke kaken, som det gjerne heter.

Nå vet jeg ikke hvordan kjøkkenet deres er utstyrt, men vi har innsett at en kakeprikker, hvordan nå enn det ser ut, nok aldri kommer inn over dørstokken. Det får rett og slett være grenser for skapfyll. Under oppveksten brukte vi en bit av en gammel trevisp, men dette har vi heller ikke tilgjengelig. I stedet for har vi brukt grillspyd i tre om vi har hatt det tilgjengelig, eller spisepinner.

Synes du det er vanskelig med spisepinner? Slik lager du dine egne begynnerpinner.

Det fungerer fint det, men spesielt spisepinnene etterlater seg noen store, stygge sår i kaker og muffins. Det er en god unnskyldning for å dekke kaken med glasur, smørkrem eller bær - men det er ikke alltid du ønsker det. Noen ganger vil du servere kaken akkurat slik den er. Uten flerfoldige krater etter at du har prikket den med det første og beste du fant i kjøkkenskuffen.

Det er her spagettien kommer inn. Bruk en tråd, eller stang om du vil, og stikk den inn når du tror kaken nærmer seg ferdig. Spagettien er så tynn at du knapt vil se hvor du har stukket. Selv ikke i en liten minimuffins eller whoopie pie vil det være utpreget synlig hvor du har prikket dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer