Smart strømstyring

Strømstyringen som kartlegger rutinene dine og justerer seg selv.

STYR ALT FRA MOBILEN: Ny strømstyringstjeneste bruker sensorer til å finne ut av når den skal senke og når den skal øke temperaturen. I tillegg kan du styre det meste annet av elutstyr fra mobilen.                  Foto: Viva
STYR ALT FRA MOBILEN: Ny strømstyringstjeneste bruker sensorer til å finne ut av når den skal senke og når den skal øke temperaturen. I tillegg kan du styre det meste annet av elutstyr fra mobilen. Foto: Viva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU har besluttet å stille krav til varmeovner og andre kilder til el-oppvarming. Kravet går på årsenergieffektivitet, og medfører at varmekildene må utstyres med en elektronisk termostat, som altså gir et lavere forbruk.

De fleste er interesserte i lavest mulig strømregning, og du kommer langt med smarte termostater med instillinger for senking til ulike tider på døgnet - og selvsagt også dersom du er bevisst på hvordan du forbruker strøm i det daglige.

Det finnes også ulike systemer som lar deg programmere inn tider på døgnet hvor temperaturen i huset kan senkes.

Nøkkelordet her er programmering: Du må selv sette tider på døgnet for øking og senking av temperaturen.

Men nå lar en ny norskutviklet løsning fra Viva deg slippe denne programmeringen. Den er nemligsmart nok til å lese døgnrytmen i huset og justere temperaturendringene automatisk.

Strømtabbene du bør styre unna

Slik fungerer det

Systemet består av en bro som kobles til bredbåndet, sensorer og smartkontakter. I tillegg trenger du en smarttelefon og en app som lar deg kommunisere med systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer