Smart til matrestene

Vakumpakker du maten holder den mye lenger. Og det beste av alt: Du trenger ikke dyrt og fancy utstyr.

Med en liten vakuumpistol og tilhørende poser holder restematen opptil fem ganger lenger i kjøleskapet.  Foto: Per Ervland
Med en liten vakuumpistol og tilhørende poser holder restematen opptil fem ganger lenger i kjøleskapet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør du med restene når du har laget middag? For mange står valget mellom å spise det samme til middag flere dager på rad, eller å måtte kaste restene.

Vi har tidligere skrevet om hvordan hvitevareprodusentene vil bidra til å redusere matsvinn. Nye kjøleskap har flere temperatursoner og det aller siste kjøleskapet fra Siemens har en egen vakuumskuff. For fjerner du oksygen, holder maten opp til fem ganger så lenge.

Men det er jo ikke alltid man skal kjøpe nytt kjøleskap, og heldigvis finnes det rimeligere alternativer. I videoen under kan du se Hege Vevle fra Hjemmekokklauget vise hva hun gjør med matrestene sine slik at de skal holde lengst mulig.

Kan alt vakuumeres?

Det meste kan vakuumeres, men det er viktig at du vakuumerer fast og "tørr" mat. Prøver du å vakuumere sauser, vann, dressinger et cetera, vil dette kunne suges ut av ventilen sammen med luften, og du risikerer å ødelegge vakuumpistolen.

Er matvarene i litt saus eller marinade bør du la de renne av seg, eventuelt tørke av med godt tørkepapir før du vakuumerer det.

– Det er også viktig at du passer på at både mat og hender er rent før du har det oppi posen, sier Vevle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.