Stell av grønne planter

Smart tips om den grønne planten ser stusslig ut

Finn frem grønnsåpe.

PLANTER: Ser de grønne plantene dine litt stusselige ut nå på vinterstid? Da kan grønnsåpe gjøre susen! I tillegg kan det hjelpe mot utøy. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Du behøver ikke ha så veldig grønne fingre for klare å ta vare på en grønn plante. For grønne planter trenger som regel ikke å vannes like hyppig som andre potteplanter, i alle fall ikke hvis den har tykke blader.

- Stell av grønne planter kan variere siden det kommer an på hvilke planter det er, hvilken temperatur det er i rommet og årstid. Men, én hovedregel er at planter med tykke blader trenger mindre vann enn de med tynne blader. Dette fordi planter med tykke blader har et lager med væske i bladene som de bruker av, forklarer Randi Vorum ved blomsterbutikken Stil & Stemning.

Men selv om du har en robust grønnplante, kan den likevel stå i fare for å få et hvitt belegg på bladene sine.

Dette kalles spinnmidd og kommer gjerne i vinterhalvåret, ifølge Kari Brekke, innkjøper og planteekspert ved Mester Grønn.

Dusj med vann og grønnsåpe

- I vinterhalvåret er lystilgangen dårlig, og plantenes kondisjon litt laber på grunn av de dårlige lysforholdene her i nord. Men på vinterstid er plantene også i mer eller mindre hvilemodus, og både vann- og næringsbehovet er lavere, forklarer Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.