Smart triks når du knuser glass i oppvaskmaskinen

Stappet litt for fullt? Ta en potet.

SKJØRE: Tynne festglass som stables for tett i oppvaskmaskinen har en lei tendens til å knuse. Foto: COLOURBOX.COM
SKJØRE: Tynne festglass som stables for tett i oppvaskmaskinen har en lei tendens til å knuse. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ergerlig å knuse glass i oppvaskmaskinen, ikke minst fordi det er så viktig å få unna alle de små bitene, slik at de ikke skal feste seg til kopper og kar. Men inni vaskemaskinen?

Et gammelt kjerringråd går ut på å bruke en delt potet for å få opp de aller minste glassbitene, og dette lar seg lett overføre til oppvaskmaskinen. Legg til en lommelykt, og du har alt du trenger.

Unngå problemet med smarte løsninger for stettglass i maskin fra Eva Trio og Quirky.

Slik gjør du

Mens du først er i gang; hvorfor ikke rense filter og spylearmer? Foto: Berit B. Njarga
Mens du først er i gang; hvorfor ikke rense filter og spylearmer? Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Aller først bør du ta ut av opppvaskmaskinen. Er du usikker på om små glassbiter kan ha kilt seg fast i noe, sett det til side, og skyll det når maskinen er rengjort.

Når maskinen er tømt, kan du forsiktig fjerne de glassbitene du kan se. Pakk dem gjerne inn i en gammel avis eller noe emballasje som skal kastes, slik at du ikke skjærer deg på søppelposen etterpå.

Etter at du har fjernet de største bitene, kan du ta en potet og skjære den i to. Gni snittflaten langs bunnen av oppvaskmaskinen, for å samle opp små glassbiter.

Det kan også være smart å bruke en god lommelykt, først og fremst fordi glassbitene vil reflektere lyset, slik at du lettere får øye på dem. Gjør gjerne dette før du bruker poteten, ettersom fuktighet fra poteten også vil reflektere lyset.

Når du er sikker på at du har fått opp glassbitene, anbefaler vi å la maskinen gå en tom gang, for å få vasket ut de aller minste bitene. Du trenger ikke ta et stort og langt program, her holder det med et enkelt skylleprogram eller hurtigprogram.

Ikke skyll av oppvasken: La maskinen gjøre jobben sin

Slik vasker du oppvaskmaskinen

Mens du først er i gang, hvorfor ikke gi oppvaskmaskinen en rens? Oppvaskmaskiner kan med fordel også vaskes. Det finnes egne rensemidler for oppvaskmaskiner som vi trygt kan anbefale at du bruker jevnlig. Gjør du det, behøver du ikke vaske ordentlig like ofte - og du slipper dårlig lukt av oppvasken.

I tillegg bør du gi spylearmer og filtre en real vask, helst før du merker at oppvasken ikke blir ordentlig ren.

Les også: Soppfunn i 62 prosent av oppvaskmaskiner

Artikkelen har tidligere vært publisert på Dinside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer