Smart triks når du knuser glass i oppvaskmaskinen

Stappet litt for fullt? Ta en potet.

SKJØRE: Tynne festglass som stables for tett i oppvaskmaskinen har en lei tendens til å knuse. Foto: COLOURBOX.COM
SKJØRE: Tynne festglass som stables for tett i oppvaskmaskinen har en lei tendens til å knuse. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ergerlig å knuse glass i oppvaskmaskinen, ikke minst fordi det er så viktig å få unna alle de små bitene, slik at de ikke skal feste seg til kopper og kar. Men inni vaskemaskinen?

Et gammelt kjerringråd går ut på å bruke en delt potet for å få opp de aller minste glassbitene, og dette lar seg lett overføre til oppvaskmaskinen. Legg til en lommelykt, og du har alt du trenger.

Unngå problemet med smarte løsninger for stettglass i maskin fra Eva Trio og Quirky.

Slik gjør du

Aller først bør du ta ut av opppvaskmaskinen. Er du usikker på om små glassbiter kan ha kilt seg fast i noe, sett det til side, og skyll det når maskinen er rengjort.

Når maskinen er tømt, kan du forsiktig fjerne de glassbitene du kan se. Pakk dem gjerne inn i en gammel avis eller noe emballasje som skal kastes, slik at du ikke skjærer deg på søppelposen etterpå.

Etter at du har fjernet de største bitene, kan du ta en potet og skjære den i to. Gni snittflaten langs bunnen av oppvaskmaskinen, for å samle opp små glassbiter.

Det kan også være smart å bruke en god lommelykt, først og fremst fordi glassbitene vil reflektere lyset, slik at du lettere får øye på dem. Gjør gjerne dette før du bruker poteten, ettersom fuktighet fra poteten også vil reflektere lyset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer