Enten du er team pavlova, bløtkake eller verdens beste: På 17. mai piskes det krem i de tusener av hjem. Og går du for en av de to variantene med marengsbunn, vet du også at kremen må piskes rett før.
Det lover ikke godt for finstasen.
Ikke minst om du er hjemme hos noen andre og må bruke en håndmikser du ikke har brukt før. Og vertskapet har kanskje ikke maskin med tilhørende sprutlokk?
Heldigvis finnes det råd, og det koster nesten ingen ting. Alt du trenger er en papptallerken som skjold mellom bakebollen og finklærne.

Vi kan i tillegg by på et lite bonustips: Start sakte. Dette gjelder selv om du bruker sprutlokk eller ikke, og enten du skal vispe sammen vått eller tørt. Selv tilhørende sprutlokk er ikke gode nok til å stoppe kremsprut eller melskyen om du starter med å sette mikseren på fullt.
Begynn sakte, og jobb deg gradvis oppover, så har du bedre kontroll på både det du visper - og klærne dine.