Smart triks viser gammel pris

På jakt etter bolig? Sjekk hva den gikk for sist gang.

Smart triks viser gammel pris
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er alle tinglyste eiendomstransaksjoner lagret i den såkalte grunnboka. Inkludert her er salg av selveierboliger, men ikke salg av borettslag- og aksjeleiligheter; ei heller skifteoppgjør, boliger som er auksjonert bort eller gitt bort.

Bergens Tidene har en tjeneste om lar deg søke i dette registeret helt tilbake til 1989. Du fyller inn informasjon om boligen, og i retur får du prishistorikk på boligen. Dette søket finner du her: http://bt.no/eiendom/.

Hva er DIN bolig verdt i dag?

Når du titter på boliger på Finn eller andre steder, kan du dermed bruke BTs tjeneste for å finne salgshistorikk på boligen du vurderer å kjøpe.

Smart Greasemonkey-skript

La deg ikke skremme av overskriften over. En av våre lesere, Frode Øijord, som på nettet går under aliaset Kåre Krakk, har laget et skript som forenkler prosessen ved å søke for deg på bt.no og vise dataene direkte i Finn-annonsen.

Slik ser det ut når du har installert skriptet og surfer på Finn.no:

Og slik gjør du det:

  • Skriptet fungerer i Firefox, så hvis du ikke har lastet ned Firefox, er du nødt til å gjøre det først: http://www.mozilla.com/firefox/ Oppdatert: En av våre brukere kan også meddele at skriptet fungerer fint i Opera også.
  • Deretter må du laste ned Greasemonkey-utvidelsen. Vi har tidligere skrevet om Greasemonkey, og du finner det på Mozillas sider. Når du har installert Greasemonkey, er du nødt til å avslutte Firefox og starte på nytt.
  • Til slutt laster du ned Kåres skript fra denne siden. Når du trykker på "install" må du bekrefte en ekstra gang at du vil installere skriptet.
Det er faktisk alt! Når du nå titter på en bolig, vil du få opp salgshistorikken som på bildet over. Hvis du har lyst til å prøve med den samme boligen som vi har brukt i eksempelet, finner du den her (nei, undertegnede har ingen forbindelse med den som skal selge boligen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.