TEST: Neato botvac connected D7

Smart utenpå, men ikke inni

Robotstøvsugeren kommer tett inntil lister, men til tider merkelig «intelligens».

SMART FORM: D-formen gjør at Neato botvac D7 connected har en ekstra bred hovedbørste, men en rekke ting gjør at vi ikke kan anbefale den. Foto: Pål Joakim Pollen
SMART FORM: D-formen gjør at Neato botvac D7 connected har en ekstra bred hovedbørste, men en rekke ting gjør at vi ikke kan anbefale den. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt er det mange som drar frem et beist av en støvsuger med slange og lang ledning når det skal gjøres rent hjemme, men det kan du slippe med en robotstøvsuger i hus.

De er relativt kompakte av størrelse og kan gjøre jobben for deg - helt uten at du trenger å betale dem ukelønn. De fleste lar seg enkelt programmere via en app slik at de kan ta rengjøringen mens du ikke er hjemme, og med en mer avansert modell kan du instruere den om å ta en runde på kjøkkenet etter lørdagsfrokosten eller enkelt forby den å kjøre inn på badet.

Vi har hentet inn en håndfull robotstøvsugere i disse dager og kommer til å presentere tester av dem enkeltvis i tiden fremover.

Der mange tester slike maskiner i ryddige leiligheter med få møbler, får de seg en skikkelig utfordring hjemme hos undertegnede. Vi bor i et lite hus på en gård og har både hund og fire barn fra to år og oppover. Det betyr at leker, sokker, kjeks og annet støtt og stadig er å finne på gulvet (det er reine skattekista under sofaen), gangen har ofte tydelige spor etter våte sko og hundepoter og så videre. Huset har dessuten to ganske røslige dørterskler, der støvsugerne virkelig får testet terrengegenskapene skikkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer