Smarte avokadotriks

Du trenger ikke være væpnet til tennene, alt du trenger i kampen mot brun avocado er stein og sitron.

Blir det guacamole igjen etter tacomiddagen? Legg en avocadostein i skålen før du dekker med lokk eller plast. Foto: Per Ervland
Blir det guacamole igjen etter tacomiddagen? Legg en avocadostein i skålen før du dekker med lokk eller plast. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avokado er fast tilbehør hos mange av de hundretusener som skal spise taco i kveld. Den grønne frukten er saftig, mettende og rik på proteiner og E-, B- og C-vitaminer. Og om ikke det skulle være nok, er den så sunn at den regnes som en av de aller sunneste matvarene du kan få i deg, såkalt supermat.

Alle som er glad i avokado vet at den bør spises fort, når du først har begynt å tilberede den. For blir den stående lenge, blir den brun i kantene, og lite apetittelig.

Heldigvis er det relativt enkelt å unngå, og du kommer langt med selve avokadoen. Hemmeligheten ligger i steinen.

Lage halferdig Taco eller kjøpe helt ferdig? Vi har testet Toro Fresh Mex

Ta vare på steinen

Det aller enkleste er å bruke avokadosteinen. Den hjelper avokadoen å holde på den naturlige grønnfargen. Det lønner seg derfor å ha steinen i guacamolen. Spesielt om du lager den lenge før den skal spises - den skal stå lenge fremme - eller om den blir stående til dagen etter.

Skal du bare spise en halv avokado, bør du bruke den halvparten uten stein, og la den andre med steinen ligge i kjøleskapet til du skal bruke den. Den bør selvfølgelig dekkes med plastfolie, slik at så lite luft som mulig slipper til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.