Hjemmekontor

Smarte bordtriks til hjemmekontoret

Løsningen kan ligge i boden.

STÅ-PULT? Løsningen finner du innenfor hjemmets fire vegger. Ser du hva vi bruker som kontorpult her? Foto: Berit B. Njarga
STÅ-PULT? Løsningen finner du innenfor hjemmets fire vegger. Ser du hva vi bruker som kontorpult her? Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

De såkalte hev-senk-pultene, som åpner for at du tidvis kan stå og jobbe ved kontorpulten på jobb, har de siste årene dukket opp på stadig flere arbeidsplasser.

Når mange av oss nå er tvunget til å jobbe hjemmefra, med hev-senk-pulten stående igjen på jobb, ender det fort opp med at du sitter ved et for lavt kjøkkenbord eller krokrygget over salongbordet i sofaen.

Savner du derimot å stå og jobbe, fins det løsninger!

Bruk kreativiteten

Selv om arbeidsgiveren din ifølge Arbeidstilsynet har ansvaret for at du har en løsning som fungerer - også på hjemmekontoret, er det ikke sikkert du trenger å be sjefen om å sende deg kontorpulten hjem. Som på så mange andre områder, gjelder det også her at man gjerne finner en løsning om man er litt kreativ.

Et kjapt søk på Twitter viser at også ulike muligheter for å stå og jobbe på hjemmekontoret, deles flittig:

Hva med å stable leksikon oppå hverandre, og legge PC-en øverst? Eller å bruke en middels høy bokhylle - der du legger PC-en på toppen i øyehøyde, og det eksterne tastaturet i armhøyde? Mulighetene er mange.

Og mange har allerede i hus et slags «hjemmets hev-senk-pult».

Bruk strykebrettet

En kollega hadde observert trikset på nett - som vi nå kan formidle videre til alle de som jobber hjemmefra:

De fleste av oss har et styrkebrett stående, som er mer eller mindre i bruk til vanlig. Og det har som kjent en ganske grei justeringsmulighet når det gjelder høyden på brettet. Dermed kan det brukes til stående jobbing.

Her er tipset vi fikk av vår kollega - i bildeform.
Her er tipset vi fikk av vår kollega - i bildeform. Vis mer

For undertegnedes del, som er rundt 170 cm høy, var det litt lavt. Løsningen blir da eventuelt å legge noe under føttene - for eksempel noen store bøker.

Vår geniale løsning ble ett strykebrett til - nemlig et bordstrykebrett, som vi plasserte oppå det store strykebrettet.

PC - på bordstrykebrett - på strykebrett. Foto: Berit B. Njarga
PC - på bordstrykebrett - på strykebrett. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Hva med en trappestige?

Smarte bordtriks til hjemmekontoret

En annen mulighet, hvor mange allerede har utstyret som trengs liggende hjemme og som også åpner opp for å stå og jobbe, er å bruke en trappestige.

Disse finnes i forskjellige varianter og størrelser. En vanlig krakk vil forsåvidt også kunne gjøre susen.

Ved å plassere den på skrivepulten eller et bord, avhengig av størrelsen på trappestigen og hvor høy du er selv, vil dette også gi deg en slags «kontorpult» du kan stå og jobbe ved.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer