Hjemmekontor

Smarte bordtriks til hjemmekontoret

Løsningen kan ligge i boden.

STÅ-PULT? Løsningen finner du innenfor hjemmets fire vegger. Ser du hva vi bruker som kontorpult her? Foto: Berit B. Njarga
STÅ-PULT? Løsningen finner du innenfor hjemmets fire vegger. Ser du hva vi bruker som kontorpult her? Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

De såkalte hev-senk-pultene, som åpner for at du tidvis kan stå og jobbe ved kontorpulten på jobb, har de siste årene dukket opp på stadig flere arbeidsplasser.

Når mange av oss nå er tvunget til å jobbe hjemmefra, med hev-senk-pulten stående igjen på jobb, ender det fort opp med at du sitter ved et for lavt kjøkkenbord eller krokrygget over salongbordet i sofaen.

Savner du derimot å stå og jobbe, fins det løsninger!

Bruk kreativiteten

Selv om arbeidsgiveren din ifølge Arbeidstilsynet har ansvaret for at du har en løsning som fungerer - også på hjemmekontoret, er det ikke sikkert du trenger å be sjefen om å sende deg kontorpulten hjem. Som på så mange andre områder, gjelder det også her at man gjerne finner en løsning om man er litt kreativ.

Et kjapt søk på Twitter viser at også ulike muligheter for å stå og jobbe på hjemmekontoret, deles flittig:

Hva med å stable leksikon oppå hverandre, og legge PC-en øverst? Eller å bruke en middels høy bokhylle - der du legger PC-en på toppen i øyehøyde, og det eksterne tastaturet i armhøyde? Mulighetene er mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.