Smarte maleverktøy

Jobb smartere, ikke hardere - det gjelder også når du skal male eller beise

Smarte maleverktøy
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å unngå, etter noen friår er tiden inne - eller ute - og huset må få et nytt strøk. Om det er beis eller maling, ingen av delene varer evig selv om produktene har blitt stadig bedre.

Vårt hus er behandlet med svart dekkbeis, og spesielt sydsiden hadde blitt matt og tørr i løpet av de fem årene siden forrige beising. Vanntesten viste at det ikke var noen alvorlig fare på ferde, men det estetiske teller jo også.

Dermed var det ut i butikkene for å kjøpe inn det som trengs. Verken rester av beis eller brukt malerverktøy lagres til neste gang, produktene forbedres jo hele tiden. Rensing av beisepensler er dessuten bortkastet arbeide, hos oss blir de alltid utslitt og vi spanderer gjerne nye etter noen år.

Les dette før du maler huset

Mange varianter

Utvalget av maling og beis blir stadig større, nye produkter med lengre levetid og bedre egenskaper dukker opp. Om det holder i 10 nye år vil vise seg, vi valgte uansett å spandere noen hundrelapper på dekkbeisen med lengst levetid i følge reklamen.

Men maleverktøyet er også viktig, og her er det mye å velge i. Det er store prisforskjeller, du får både svært billige pensler og luksusutgaver som koster mange ganger så mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.