Smarte måter å skrelle appelsiner

Vi tester «russermetoden», bruker kniv og skreller med skje. Se video under!

Publisert

DinSide har tidligere vist deg hvordan du kan «rulle ut» appelsiner, mandariner og klementiner. Det fungerte, men ble langt fra så fint som bildene du ser på diverse blogger.

I videoen over ser du hvordan det går når vi prøver fire ulike måter, blant annet «russermetoden»!

  • Vi kaller det russermetoden da vi først så den på Youtube-kanalen CrazyRussianHacker, som i likhet med andre kaller dette «the russian way». Man deler skallet rundt hele appelsinen i to, og kan på den måten lirke av to «kopper» skall og sitte igjen med en ren og pen appelsin. Og det fungerer faktisk.
  • Enda bedre fungerer russermetoden med skje. Ved å først skjære skallet i to, og så lirke det av med en skje, får du knapt en dråpe appelsin på hendene før frukten skal spises. Denne metoden var vår favoritt av de vi testet.
  • Å skrelle appelsin med skje på den mer tradisjonelle måten, ved å først lage et snitt i skallet, fungerer også. Men vi måtte ty til kniven flere ganger for å få det skikkelig til, og det hadde vært like greit å holde seg til russermetoden. Men det er også mulig å gjøre dette helt uten kniv, ved å presse seg under skallet med skjeen og jobbe videre derfra.
  • Vi tester også å skjære opp skallet i båtseksjoner, for så å skrelle bitene av én etter én med fingrene. Det fungerer greit, men blir ikke veldig annerledes enn å bare skrelle på gamlemåten.
  • Det som er vår boligredaktør Elisabeth Dalsegs favoritt når alt kommer til alt, er å ikke skrelle appelsinen i det hele tatt. Hun foretrekker heller å bare skjære frukten opp i båter og spise appelsinen rett fra skallet. Da kommer du også rett inn til fruktkjøttet – en fordel om du for eksempel vil tilsette kanel.

Skrellemetodene i praksis ser du som sagt i videoen øverst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.