Smarte oppbevaringsløsninger

Har du alt for mange ting - og ikke plass til noen av dem? Her er noen tips til hvordan du kan utnytte plassen hjemme bedre.

Publisert
Sist oppdatert


 • Løft blikket
  Vi er fristet til å sitere en gammel IKEA-kampanje. Du skjønner kanskje hvilken vi mener? Dette første rådet går til deg som drømmer om flere kvadratmeter. Tenk kubikk i stedet! Har du uutnyttet plass under taket?

  Hva med toppen av allerede eksisterende skap? En rad med bokser på toppen av klesskapet - og du får stuet unna alle vinterklærne - eller hele frimerkesamlingen.

  Tar den gamle varmtvannstanken opp plass du gjerne skulle brukt til en vaskemaskin? Putt tanken i taket. Det finnes flere løsninger på markedet. - Og det er utrolig hvor mye du får stuet inn i et smalt skap, øverst på veggen, som strekker seg langs hele soverommet.

 • IKEA selger ferdige senger med skapplass under madrassen. Lignende løsninger kan du også lage selv. Foto: www.ikea.no Foto: www.ikea.com
  IKEA selger ferdige senger med skapplass under madrassen. Lignende løsninger kan du også lage selv. Foto: www.ikea.no Foto: www.ikea.com Vis mer


 • Oppbevaring under sengen

  Joa, den nye futonen er lekker den, og du har mye luft rundt deg når du skal sove. Men noen ganger kan det lønne seg å bruke all dødplassen som er under sengen til noe litt fornuftig. Løfter du sengerammen noen desimeter opp fra gulvet får du plutselig plass til å stue vekk alt sengetøy, håndklær, gjestedyne, sommerdyne, etc.

  Husk: Madrassen må få puste. Vi mennesker svetter visstnok omtrent 50 liter ned i madrassen hvert år. Det er derfor viktig å sørge for ventilasjon - og luft mellom madrassen og det du oppbevarer.

 • Skreddersy løsninger
  Det er ikke nødvendigvis bare plass i firkantete skap med standardmål. Har du lite plass, må du være kreativ. Hva med det lille hjørnet under trappen? Den lille nisjen mellom kjøkken og vaskerom der støvet bare samler seg allikevel?

  Bruk all den ubenyttede plassen du har. Lagringsplass lager du lett ved å ta mål, og få kuttet til hylleplater på din byggevareforhandler. Vil du skjule rotet kan du henge en gardin foran - eller få laget en dørløsning. Døren får du også skåret til samtidig med hyllene.

 • Kinderegg fra IKEA: Sittemøbel (for barn), oppbevaringsplass og pen å se på.
  Kinderegg fra IKEA: Sittemøbel (for barn), oppbevaringsplass og pen å se på. Vis mer


 • Oppbevaring i møblene

  Det finnes også en rekke smarte møbler i butikkene. For eksempel har en rekke senger lagringsplass i sengerammen. Men du trenger ikke stoppe på soverommet. Bruk en kiste som stuebord - og du får plass til alle spillene/håndarbeidet/barskapet. Glem heller ikke krakker og benker. Kjøkkenbenken får plass til alle grytene, og alle de duppedittene du har fått til jul som (la oss være ærlige nå) ikke blir brukt så alt for ofte.
 • Rydd og kast!
  Trenger du egentlig 27 par sko, 14 jeans og tre par forskjellige skøyter? Trodde ikke det. Det kan lønne seg å gå gjennom eiendelene sine, og spørre seg selv spørsmålet: Når brukte jeg denne sist? Kommer jeg til å bruke den igjen? Alt du ikke har brukt på et par år kan med fordel selges eller gis til f.eks. Fretex.


  Noen ting, for eksempel vinterklær eller sportsutstyr er årstidsavhengig, og kan med fordel stues bort. Og etter noen dårlige vintre, eller noen år med småbarn - eller dårlig råd som hindrer deg i ukeslange skiferier, kan det hende du finner ting du ikke har brukt på en stund, men likevel ønsker å beholde. Behold dem. Men kommer du noen gang til å bruke mini-skiene igjen? Eller den lyseblå kondomdrakten? Finn.no - eller Fretex. Igjen.

  - kanskje er det slik at du rett og slett ikke har dårlig lagringsplass, bare alt for mange ting du ikke trenger?

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer