Smarte ting du kan gjøre med hårføneren

Den kan gjøre mye mer enn å tørke hår.

Hårføneren kan brukes til langt mer enn bare tørking og styling av hår.  Foto: Panthermedia
Hårføneren kan brukes til langt mer enn bare tørking og styling av hår. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god hårføner er gull verdt - ikke bare for å style hår eller tørke lange lokker når temperaturen kryper under nullpunktet. Her er ti smarte tips:

1: Smelte stearin

Stearinlys som drypper og renner utover, er irriterende. Langt mer irriterende er det å ødelegge møbler. De aller fleste kjenner nok til strykejerntrikset: Stryk bort flekkene (med papir med god oppsugingsevne mellom flekken og strykejernet).

Dette går imidlertid ikke på alle overflater. Det er heller ikke alt som tåler at du heller kokende vann på det, slik som er vanlig med lysestaker. Der kommer hårføneren inn! Her er det bare å plukke bort det du kan, og føne resten til det smelter, for så å tørke det bort.

Les også: Slik fjerner du stearinflekker

2: Løsne malingstape

Malingstape er glimrende for å sørge for at malingen holder seg der den skal. Lar du den derimot sitte for lenge (de fleste variantene bør ikke sitte mer enn fem til sju dager) risikerer du at den gjør mer skade en gagn.

I slike situasjoner tyr proffene til varmluftspistoler. Vi foretrekker en god hårtørker. Føn langs tapen, slik at limet blir varmt. Da er det mye lettere å løsne den, uten at den drar med seg maling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer