Gode restemiddager

Smarte tips: Ikke kast potetskallet

Neste gang du skreller grønnsakene, bør du ta vare på skallet. Sjekk disse tipsene!

SPIS POTETSKALLET: Det aller meste av grønnsaksskrell kan brukes i matlagingen. Potetskallet kan du blant annet fritere! Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Masse av matsvinnet i Norge skjer hjemme i husholdningen - og dette har mye med planlegging og innkjøp å gjøre. Vi kjøper for mye, glemmer hva vi har og må kaste maten siden den ble dårlig før vi fikk brukt den - eller vi tilbereder for mye mat og ender opp med middagsrester.

Det opplyser Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Men du kan enkelt spare penger og skåne miljøet ved å redusere matsvinnet; faktisk kan du bruke nesten alle restene til å lage utrolig god mat - til og med grønnsakskrellet!

Her får du noen geniale tips.

Spis potetskallet

- Jeg har alltid en skuff i fryseren der jeg bare har zip-lock-poser med ingredienser jeg tar vare på. Jeg kutter opp overmoden frukt, fryser og bruker til smoothies, sier Hansen.

Om det er brune bananer du kaster mest av, kan du bryte den i biter og fryse denne, og deretter lage en god nicecream - altså sunnere iskrem. Eller du kan bruke den i bakst og til pannekaker.

Men Hansen tar også vare på skall og skrell fra rotgrønnsaker, løk eller slappe og visne grønnsaker:

- Når jeg har nok skrell, setter jeg på en stor kjele og koker grønnsakkraft. Kraften koker seg selv, og etter en times tid har jeg en god base for å lage suppe eller saus. Kraften kan du også fryse i isbitposer, så har du den liggende på lur når du trenger den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer