Hjelp til bolig

Smarte verktøy og medlemskap for boligjegere, -eiere og -selgere

Enten du er på jakt etter et sted å bo, allerede sitter i drømmeboligen eller har funnet en ny bolig, er det en rekke banker, boligbyggelag og andre foreninger som kan hjelpe deg på veien videre.

NYINNFLYTTET?: Er du medlem av for eksempel Obos får du mulighet for forkjøpsrett når du er på utkikk etter bolig, samt hjelp etter at du har flyttet inn. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NYINNFLYTTET?: Er du medlem av for eksempel Obos får du mulighet for forkjøpsrett når du er på utkikk etter bolig, samt hjelp etter at du har flyttet inn. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skader ikke å få en hjelpende hånd, spesielt til boligkjøpet, som er en av de dyreste investeringene du gjør i livet ditt.

Der ute finnes det flere organisasjoner og foreninger du kan bli medlem av, eller som du bare kan be om å sende deg informasjon som er aktuell for deg.

I tillegg finnes det verktøy og medlemskap som er gunstige for deg som er boligeier, eller som planlegger å selge og kjøpe nytt.

Dinside har plukket ut noen av dem, og så står du fritt til å komme med tips og forslag i kommentarfeltet under artikkelen.

Boligsøk

For hvem: Boligjegere.

Hva: Ulike måter å finne fram til eller få beskjed om boligene du er interessert i.

Hvorfor: Når du er på jakt etter bolig, kan det være vanskelig å skille gull fra gråstein, særlig når det er mange boliger til salgs. Det er også viktig å finne de boligene du kan kjøpe, gjerne ved å avgrense søket ditt.

Finn.no er nok ett av de vanligste stedene å lete etter boliger, og her finnes det en rekke avgrensningsmuligheter. Naturlig vil du sette grenser for hvor du ser på bolig og i hvilken prisklasse. Her kan det være lurt å bruke «pris med fellesgjeld», slik at du ikke blir overrasket av lav prisantydning, men mye gjeld knyttet til boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer