Smarthusløsningene har blitt smarte nok

- Systemene må snakke med hverandre, og de må være enkle å forstå. Først da blir det bra nok for ingeniør og forbruker Terje Fjeldvig fra Drøbak.

FULL KONTROLL: Terje Fjeldvig (58) føler seg kanskje ikke smartere med en smart hus-applikasjon, men smart er det: Alt styres nemlig via appen.  Foto: JOHN BERGE
FULL KONTROLL: Terje Fjeldvig (58) føler seg kanskje ikke smartere med en smart hus-applikasjon, men smart er det: Alt styres nemlig via appen. Foto: JOHN BERGE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Valget falt på norske Home Control, som nå i første omgang selges hos kjedene Elkjøp og Lefdal, og via energiselskapet Ustekveikja Energi AS på Geilo.

– Det hadde den smarteste løsningen jeg har sett, grunnet styrken i appen og gode patenter. Nå skal jeg bruke ingeniøren i meg og sette det opp hjemme, sier Terje Fjeldvig (58), som sammen med kona bor i et tre etasjers rekkehus i idylliske Drøbak, og har i alt 144 m2 å boltre seg på.

Smart strømstyringssystem, helt uten programmering

Først nå det begynner å bli enkelt nok

- Veldig mange aktører har bommet på teknologien, hevder Terje Fjeldvig, som med sin industribakgrunn fra Philips også bør ha et godt faglig grunnlag.

- Kompetansen rundt applikasjoner og software har vært for komplisert, og først nå begynner brukergrensesnittet å bli slik at folk flest skjønner det.

Så hvorfor valgte du en smart hus-løsning?

- Jeg ser jeg sparer varme, og det er motiverende. Men det som har fått meg og kona til å faktisk bruke det er brukergrensesnittet.

- Kona mi liker lysstyringen og 30 % mindre på regningene. Hun satte også opp flere av komponentene. I en etasje har jeg styring av lys, varme og kamera, og forbruksmåler på hele huset. I øvre etasje har jeg varme, lys og røykvarsler, sier en fornøyd Fjeldvig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer