Smått og godt

Toalett som retter seg etter deg, heller enn omvendt.

Smått og godt
Publisert
Sist oppdatert

Små leiligheter kan være koselige, intime og sjarmerende og alle de andre adjektivene eiendomsmeglere kunne finne på å klistre inn i en Finn-annonse, men ingen sier noe om den dagen du har lyst til å bruke badet til noe annet enn bare dusj og vask.

Modul-løsninger for hjemmet er ikke noe nytt, men dette toalettet fra den brasilianske designeren Fernando Silva tar tak i et område av leiligheten som vanligvis forblir urørt.

Les også: Hvitevarer for små rom koster flesk

Hvor som helst

Som bildet over og bildeserien nederst i artikkelen viser, er mikrobadet ment å plasseres frittstående i områder der full fleksibilitet er nødvendig. Silva skriver på bloggen sin at produktets mangfold ligger i "fargene og muligheten for å spesialtilpasse det omgivelsene med grafiske løsninger".

Han nevner ikke noe om potensialet for å gjøre flere ting samtidig, som for eksempel å se på fjernsyn eller holde styr på komfyren mens en gjør sitt fornødne - ingenting er lenger unna enn en utstrakt hånd.

Det beste med "celle-toalettet", som Silva kaller det, er at det kan slås sammen når det ikke er i bruk, en nødvendighet når kvadratmetertallet er mindre enn livvidden på buksa. I utslått tilstand måler badet 180 x 230 x 90 centimeter, mens det i lukket tilstand bare er 100 x 230 x 90.

Tips for små leiligheter

Modulrommet er naturligvis avhengig av å monteres i nærheten av et område som gir strøm og vann, men er svært fleksibel når du først har avklart plasseringen av slik tilførsel.

Enn så lenge er dette et konsept, men hvis du behøver tips for hvordan du skal innrede små leiligheter har de franske designerne bak denne spektakulære, lille leiligheten noen gode tips:

  • Bruk så få møbler som mulig
  • Gjem bort ting du bruker uregelmessig (bøker, CDer, DVDer) i mindre, skjulte enheter, for eksempel vegger eller seksjoner som ikke er bærende
  • bruk kontraster når du maler veggene for å skape variasjon i omgivelsene
  • plassér kontor og andre mer eller mindre tilfeldige oppholdsrom vendt inn mot leiligheten, heller enn inn mot en vegg; det er enklere å la tankene fly med blikket vendt mot et åpent rom enn inn mot en tom flate

Sjekk bildespesialen av Silvas toalett:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer