Smugtitt på årets møbelnyheter

Rykende ferske møbelnyheter! Kommer snart til en butikk nær deg.

Publisert
Sist oppdatert
Stockholmsmessen er den viktigste messen for oss.Peter Urkedal, Møbelringen


DinSide (Stockholm): Norske møbelhandlere har vært på shopping på Møbelmessen i Stockholm.

Vi har snakket med representanter for to av landets største møbelkjeder, Bohus og Møbelringen, for å finne ut hva de har tenkt å ta med seg hjem til sine norske kunder.

Gå rett til bildespesialen

Fire hovedtrender

Per-Ivar Ekeberg i en tidsriktig grå sofa fra Stordal. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Per-Ivar Ekeberg i en tidsriktig grå sofa fra Stordal. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


De to møbelkjedene er nesten overraskende samstemte når vi spør om hva de har tenkt å ta med seg hjem fra messen.

  • Modulsofaer, gjerne med sjeselong, runde former
  • Grått årets store farge, supplert med sølv
  • Oppbevaring, mediemøbler; smarte løsninger og høyglans
  • Floss-tepper

Friheten til å velge

Ifølge Per-Ivar Ekeberg, markedssjef i Bohus, kommer vi til å få mye bra å velge mellom når det gjelder fleksible sofaløsninger.

- Modulsofaer har vært populært en stund, og her på messen er det både bra presentert og representert, sier Ekeberg til DinSide. - Det rettkantete er ikke lenger så dominerende.

Både Bohus og Møbelringen peker på at årets sofaer er mer organiske i formen, hjørner og armlener har blitt avrundet. Det er myke former og stoff i naturfarger, sier Karl Rino Jenssen i Møbelringen.

- Fleksibilitet og frihet til å velge går igjen, både i stoppmøbler - og i skap og hyller.

Stor bildespesial: Smugtitt på årets møbelnyheter

Høyglansete overflater, smarte løsninger

Sofaen Stream fra Brunstad er betegnende for det vi vil jobbe med, sier Urkedal i Møbelringen. Organisk form, god kvalitet. Foto: Elisabeth Dalseg
Sofaen Stream fra Brunstad er betegnende for det vi vil jobbe med, sier Urkedal i Møbelringen. Organisk form, god kvalitet. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Er du lei av kabler, er dette året å gå til innkjøp av mediemøbler. - Vi ser at det kommer flere smarte løsninger i "platemøbler", sier Ekeberg. Dette gjelder både arbeidsbord og pulter, samt hylleseksjoner til flatskjerm eller stereo, såkalte mediemøbler. Ekeberg trekker blant annet frem at nå skal vi slippe å se ledninger, det er mye skjult kabelføring.

Høyglansete overflater i hvitt og sort har beveget seg fra kjøkkenet til stuen. - Det er mest hvitt, men også noe sort, sier Larssen. - Denne trenden begynte i Sverige for et par år siden, og har nå begynt å få fotfeste også i Norge, sier Urkedal. - Som de fleste trender får det først fotfeste i bynære strøk.

Det mørke valnøttreet er også på vei inn, spesielt i platemøbler, men når det gjelder tre, selges det fortsatt desidert mest eik.

Grått er hot

Peter Urkedal og Lars Rino Jenssen i Møbelringen ved et eikebord fra Svenske Rowico. Foto: Elisabeth Dalseg
Peter Urkedal og Lars Rino Jenssen i Møbelringen ved et eikebord fra Svenske Rowico. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Som DinSide rapporterte i høst, grått er hot. Det blir mye naturfarger å se i butikkene fremover, og grått seiler opp som den nye beigen, eller caffelatten, om du vil. - Det er smart å velge en nøytral sofa, og heller spe på med mønster eller farger i løse puter, sier Ekeberg.

- Vi ser at det er stadig kortere vei fra catwalken til sofaen når det gjelder farger, mønster og materialvalg.

På møbelmessen så vi fargerike puter, i blant annet lilla og rødt i de grå sofaene - men de fleste hadde spritet opp med tekstiler i skimrende metall, både gull og sølv.

Les også: Slik innreder du med grått

Flosstepper

Ifølge konseptutvikler i Bohus, Egil Paulseth Andresen, er det fluffy tepper, flosstepper som gjelder nå. - Det er en litt ny vri på de tradisjonelle flossteppene. De er ensfargete, men med ulike typer tråder, noen med struktur, noen med knuter. Slik blir det liv i teppet, selv om det er ensfarget, sier han til DinSide.

Ifølge Andresen er tepper med relieffmønster, altså nivåforskjeller, ikke fargeforskjeller, også på vei inn. - Det blir ikke masete på denne måten, struktur tar over for mønster.

- Vi beveger oss vekk fra de syntetiske billige teppene, sier Ekeberg. - Nordmenn vil ha kvalitet. Ull, lin. Godt håndverk.

Stor bildespesial: Smugtitt på årets møbelnyheter


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer