Smugtitt på Ikea-katalogen

Den slippes ikke før om en uke, men nyhetene kan du se her - og nå.

Neste uke slippes Ikea-katalogen i Norge. Men du kan ta en smugtitt på nyhetene allerede nå.  Foto: Ikea
Neste uke slippes Ikea-katalogen i Norge. Men du kan ta en smugtitt på nyhetene allerede nå. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste tirsdag, 10. august, slippes verdens største trykksak, Ikea-katalogen, i Norge. At en katalog fra et varehus skaper så mye oppmerksomhet kan synes rart, men møbel- og interiørinteresserte ser frem mot lanseringen med store forventninger.

Ikea på nytt: Når Ikea blir unikea

Du trenger ikke lure lenger. Katalogen, som produseres i et opplag på 198 millioner på verdensbasis, fordelt på 54 utgaver og 28 språk er allerede lansert i flere land, blant annet USA. Og du kan lese den her - dog kun på engelsk, og med priser oppgitt i dollar.

Merk at denne ikke er helt identisk til katalogen som lanseres i Norge. Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, Håvard Løkke, vil katalogen variere noe fra marked til marked, så noen av nyhetene her vil nok norske kunder kunne dra kjensel på.

- Det gjøres tilpasninger utifra ulike land og regioner, sier Løkke til DinSide Bolig.

Og mer kan han dessverre ikke røpe før den norske versjonen lanseres neste tirsdag.

Mørke interiører og sterke farger preger årets katalog.  Foto: Ikea.com
Mørke interiører og sterke farger preger årets katalog. Foto: Ikea.com Vis mer


Har du sagt neitakk til reklame? Da får du ikke Ikea-katalogen i posten, men du kan også bestille den fra Ikeas nettsider når den lanseres.

En ny og mørkere side

Årets katalog viser frem en mørkere side av Ikea. Både farge- og materialvalg, samt dempet belysning og styling på bildene viser frem en langt mørkere side av den svenske møbelprodusenten enn vi er vant til å se. Her er en rekke bilder som aldri ville egnet seg i en boligannonse - men som heller utfordrer begrepet "interiøret så ut som om det er hentet fra Ikea-katalogen".

De lyse, skandinaviske interiørene med lyst eller hvitmalt tre og hvite tekstiler er fortsatt til stede - men stylistene har gravd litt mer i fargepaletten og funnet frem mørke tresorter, dype lillafarger, sterke blåfarger, og det er til og med gjort plass til rot. Og nips. Selvfølgelig pent organisert og ryddet på plass. Det er ingen tvil om at vi blar i en Ikea-katalog - men likevel er det langt mer innbydende og personlige interiører som vises frem.

Denne lyseblå stolen er ny for Ikeas amerikanske kunder, men som flere av nyhetene i USA-katalogen har vi nordmenn kunnet kjøpe den en stund.  Foto: Ikea.com
Denne lyseblå stolen er ny for Ikeas amerikanske kunder, men som flere av nyhetene i USA-katalogen har vi nordmenn kunnet kjøpe den en stund. Foto: Ikea.com Vis mer


Nei, det er ikke Ikea:
Vær varsom om du får denne mailen.

Nyheter

Det er mange nyheter i katalogen, men lite nytt å spore i år. Nyheter til oppbevaringsserien Hamnäs, en ny lenestol til Ektorp-serien, og noen nye tekstiler her, et nytt bestikk der ... Vi har sett det før, kanskje med en litt annen tvist, men det sprenges få grenser i årets katalog.

Noen av nyhetene som presenteres har den ivrige Ikea-gjenger kanskje allerede sett - for det hender rett som det er at produkter introduseres i varehusene før de kommer med i katalogen.

Se bilder fra den nye katalogen i bildespesialen under:


Katalogjubileum

I år er et rundt tall for Ikea-katalogen, årets katalog er den 60. i rekken. I den anledning kjører Ikea Norges Facebook-gruppe en kavalkade over gamle forsider fremover - ta en titt på fansiden deres for å se mer.

Den norske utgaven distribueres 10. august. I fjor ble den trykket i 1,75 millioner eksemplarer i Norge, og på verdensbasis er opplaget 198 millioner fordelt på 54 utgaver og 28 språk. IKEA-katalogen leses av mer enn 400 millioner mennesker, og ble utgitt for første gang i Sverige i 1951. Årets katalog vil være tilgjengelig etter lanseringen på Ikea.no. Og enn så lenge kan du lese den amerikanske varianten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer