Smugtitt på Ikea-nyhetene

Ikea-katalogen ble lansert i dag klokken to. Ta en smugtitt her!

Publisert
Sist oppdatert

I dag, klokken to, ble den nye Ikea-katalogen lansert for norsk presse. Nysgjerrig? Vel, her kan du ta en smugtitt.

Se video fra lanseringen lenger ned i saken

Ikea USA la ut katalogen i sin helhet på nett i forrige uke. Katalogen er akkurat den samme som den norske, men med amerikansk tekst og priser. Nå er også den norske katalogen tilgjengelig på nett, og den finner du her.

Fredag ble katalogen lansert i USA, og det amerikanske nettstedet Apartment Therapy har plukket ut sine 10 favoritter.

Farger inn i varmen

Skjenken Trollsta. Faksimile fra ApartmentTherapy.com. Foto: Ikea
Skjenken Trollsta. Faksimile fra ApartmentTherapy.com. Foto: Ikea Vis mer


Ifølge det amerikanske nettstedet er hovedinntrykket monokromt - men vårt inntrykk var stikk motsatt: Nå skal vi innrede hjemmet vårt slik vi vil ha det. Og siden vi har så mye hvite vegger, er det fritt frem for farger og mønster i interiøret. I kjent Ikea-stil er katalogen spekket med rene linjer, en lek med mønster og teksturer i alle regnbuens farger.

Vi likte særlig Grimen, en drøm av en myk seng, trukket med mosegrønt ullstoff, og den matte svarte skjenken Trollsta med barokke detaljer. Trollsta-skjenken er en del av en serie bord og hyller, som også kommer i en av årets store motefarger, gult.

- Jeg har gått og ventet på det gule i interiøret i flere år, og der var det, sier Bjørg Owren, direktør for Informasjonskontoret for Farger og Interiør, til DinSide Bolig.

Etter flere år med svart og hvitt og naturfarger tror hun nordmenn er klare for å ta litt mer farger inn i hjemmene sine.

En farge noen kanskje vil ha litt mer problemer med, er rosa, i kombinasjon med rødt. - Vi har jo lært at vi ikke skal blande rosa og rødt, men vi synes du godt kan gjøre nettopp det, sier Camilla Gjerset, trend og innredningsekspert i Ikea til DinSide.

Blant årets 780 nyheter var det nemlig påfallende mye rosa. Faller det i smak? Se hva ekspertene mener om årets nye møbler her:


Lett hysteri

Lansering av Ikea-katalogen er ofte forbundet med lett hysteri. Noe skapt av smarte PR-rådgivere, noe fra ihuga Ikea-entusiaster. For eksempel har noen bloggere klart å snike seg til bilder før lansering.

Grimen seng - som å sove på en seng av mose? Faksimile fra Apartmenttherapy.com. Foto: Ikea
Grimen seng - som å sove på en seng av mose? Faksimile fra Apartmenttherapy.com. Foto: Ikea Vis mer


I år auksjonerte Ikea bort en katalog som skulle slippes en time før den offisielle lanseringen. En heldig mann fra Moss får lese katalogen litt før alle andre, for det nette summen av 375 kroner. Førpremieren på katalogen ble auksjonert bort på Qxl.no, og inntektene går i sin helhet til Unicef.

Ikea-katalogen sendes ut de neste ukene - og skal komme i posten før den 18. august. Har du et av Reklame-neitakk!-skiltene på postkassen din, får du ikke Ikea-katalogen heller. Den kan bestilles ved å ringe et av varehusene, eller fra nettsidene www.ikea.no.

Ifølge Frode Skage Ullebust får Ikea rundt 10.000 henvendelser i uken, i tiden rett etter at katalogen er lansert.

Fakta om Ikea-katalogen 2009:

 • Verdens største trykksak
 • Trykkes i 198 millioner eksemplarer, på 27 ulike språk i 52 opplag
 • Leses av rundt 400 millioner mennesker i 38 land
 • Årets katalog inneholder 780 nyheter

 • I år bruker Ikea flere dager på å promotere de nye varene sine, med interiørcafé og workshop for bransjen i Fredensborgveien 24 i Oslo, i lokalene til Westerdahls. - Søndag 10. august holder vi åpen for folk flest, så da håper vi mange har mulighet til å ta turen innom, sier Camilla Lindemann, informasjonssjef i Ikea. Her er en rekke av årets nyheter utstilt, det blir workshop i interiørcafeen, og dagen avsluttes med en auksjon, ledet av Sigrid Bonde Tusvik.

  Elsker å hate

  Er du en av dem som kvier for et besøk på Ikea? Har du utsatt IKEA-turen på ubestemt tid, fordi du rett og slett ikke orker nok en krangel mellom madrass- og kontorstolavdelingen? Fortvil ikke. Vi har samlet en rekke gode overlevelsestaktikker i vår Ikea survival guide.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer