Snart har halvparten av oss induksjon

De dyre koketoppene er ikke lenger bare for de kresne få. Vi ser nærmere på fordeler og ulemper.

Induksjon: Induksjonstopper er raske og energibesparende. Og nå har nesten halvparten av norske kjøkken har slike koketopper. Foto: Siemens
Induksjon: Induksjonstopper er raske og energibesparende. Og nå har nesten halvparten av norske kjøkken har slike koketopper. Foto: Siemens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Innen ett år har halvparten av oss induksjonstopper, sier Espen Vik, salgssjef i Bosch & Siemens Hvitevarer, til DinSide.

Induksjonstopper er ikke lenger bare for de privilegerte få. Ifølge hvitevareprodusenten er induksjonstopper i ferd med å ta over markedet for koketopper helt. Gasstopper har vist seg å være et kortvarig blaff, og flere og flere velger nå induksjon.

Elektrisk, gass eller induksjon? Her er en miniguide til de ulike koketoppene.

Hva er en induksjonsovn?

Ved første øyekast er induksjonstopper til forveksling like keramiske koketopper. De går på strøm, akkurat som de gamle støpejernstoppene og de kjeramiske koketoppene. Men der stopper likheten.

Induksjonsovner går på strøm, og overfører varme ved hjelp av magnetisme. Selve prosessen overfører varme magnetisk - og vil ikke varme opp noe annet enn grytene. Det virker også mye hurtigere enn en vanlig elektrisk komfyr, noe som betyr at du bruker langt mindre strøm enn med en vanlig komfyr. Det er også langt lettere å regulere temperaturen. I så henseende er induksjon langt nærmere en gassovn i bruk enn en elektrisk komfyr. Men uten risikoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer