Snart kan du betale alt på én strømregning

Strømselskapene og nettselskapene må tilby én fellesregning for strøm og nettleie.

NETTLEIE OG STRØM: Lei av alle strømregningene? Tidligere har fellesfaktura vært forbeholdt de store selskapene som leverer både nett og strøm - men snart blir dette kravet til alle. Da vil du slippe unna med én fellesregning, fra både strømleverandør og nettselskap - uansett strømselskap.  Foto: KRISTIN SØRDAL
NETTLEIE OG STRØM: Lei av alle strømregningene? Tidligere har fellesfaktura vært forbeholdt de store selskapene som leverer både nett og strøm - men snart blir dette kravet til alle. Da vil du slippe unna med én fellesregning, fra både strømleverandør og nettselskap - uansett strømselskap. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange må i dag betale to strømregninger: Én for nettleie og en for strøm. Det er nettselskapet som krever inn penger for bruk av strømnettet, og strømleverandøren (kraftselskapet) som skal ha penger for strømmen du bruker. Du står fritt til å velge hvem du vil kjøpe strøm av, men du er fastlåst til nettselskapet.

Alle som i dag kjøper strøm fra nettselskapet, kan få alle strømutgifter på én fellesregning.

Som Dinside tidligere har skrevet, ønsker Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at det ikke bare er disse selskapene som skal kunne fakturere på denne måten.

LES OGSÅ: Vil lovfeste fellesregninger

Kommer tidligst i juli

Å få alle strømutgifter på én regning anses som et konkurransefortrinn for de store selskapene som selger både strøm og er netteiere, og NVE har derfor foreslått en endring i lovverket som gjør at alle må tilby en felles strømregning til kundene sine - slik at alle strømselskapene skal få likere konkurransevilkår, og er noe de håper kan føre til økt konkurranse.

Opprinnelig ble det sagt at dette skulle trå i kraft allerede ved nyttår i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer