Snart kan du selge boligen selv på Finn

Ikke før har bransjen ryddet opp i markedsføringen av boliger, foreslår Konkurransetilsynet at annonseportaler på nett skal la privatpersoner slippe til.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det bare eiendomsmeglere og advokater som kan annonsere for boliger på nettportaler som Finn.no og Tinde.no.

Det er mange private boligselgere som har påklaget dette, og i juni ba fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys Konkurransetilsynet utrede om det er behov for en forskrift som kan bidra til sterkere konkurranse.

Konklusjonen er klar: Konkurransetilsynet ønsker å åpne for boligannonser fra privatpersoner. Formålet er å styrke konkurransen om tjenester knyttet til kjøp og salg av bolig.

Boligprisfallet bremset opp i desember

Større valgfrihet

Ifølge Eivind Stage, seksjonsleder i Konkurransetilsynet, vil dette bety både større valgfrihet og lavere priser på tjenester relatert til salg av bolig for forbrukerne.

- I dag er det slik at den som skal selge bolig i praksis er tvunget til å bruke tradisjonelle meglere eller advokater for å få tilgang til denne typen annonsering, sier Stage til DinSide.no.

- Det gjør at det blir begrensede valgmuligheter for dem som skal selge bolig.

Alt om å selge bolig finner du her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer