Jensen-seng

Snart kan du snakke til sengen din

«Hode opp», «hode ned».

STEMMESTYRTE SENGER: Jensen lanserer stemmestyrte senger. Foto: Jensen Beds
STEMMESTYRTE SENGER: Jensen lanserer stemmestyrte senger. Foto: Jensen Beds Vis mer
Publisert

De stemmestyrte dingsene er i ferd med å ta over hjemmet, og nå kan du gjøre alt fra å starte kaffetrakteren og styre strøm og belysning til å spille av favorittmusikken din og sjekke hvordan trafikken på veiene er.

Med smarthusets inntog er det kanskje på sin plass at også sengen gjøres smartere. Det mener i hvert fall den norske sengeprodusenten Jensen som i år introduserer stemmestyrte senger på markedet.

Jensen kunngjør at samtlige nye og justerbare senger fra dem, kan styres med stemmen. Da kan du si ting som «hode opp», «hode ned» og liknende og, så justeres sengen etter forhåndsprogrammerte innstillinger.

Støtter flere assistenter

I en pressemelding skrive sengeprodusenten at stemmekontrollert justering blir tilgjengelig for bruk med Alexa, Siri og Google Assistant etter lanseringen 1. april. Også Google Home vil kunne brukes når det lanseres i Norge i løpet av året.

Jensen har ikke oppgitt noen priser på de kommende justerbare sengene.

Hvis du ikke syns noe om stemmestyrt justering av sengen, kan du bruke den medfølgende fjernkontrollen eller Jensens mobilapp. Da har du intet mindre enn tre måter å justere sengen på.

Sengen blir smart

Du behøver ikke å stanse der hvis du ønsker en smartere sengeopplevelse. Det finnes allerede flere smarte madrasser som for eksempel varmer opp sengen og starter kaffetrakteren om morgen.

Da vi besøkte teknologimessen CES i Las Vegas forrige måned, fikk vi for øvrig en titt på en smartseng med luftputer som justeres automatisk og tilpasser seg etter brukeren.

Noe vi ikke har sett ennå er senger som res opp av seg selv, men det spørs om det er noe du faktisk trenger.

Hva syns du om Jensens stemmestyrte senger? Er det noe du har savnet?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer