Snart like dyr som Oslo

Kvadratmeterprisen varierer enormt mellom de store byene. Oljebyen Stavanger er i ferd med å ta igjen Oslo.

Publisert
Sist oppdatert
I Trondheim koster 1 kvadratmeter bolig 9.300 kroner mindre enn i Oslo.


Boligprisene har ligget stille den siste måneden - på landsbasis. Det viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF).

Les også: Prisen på leiligheter kraftig ned

Likevel er det store forskjeller landet rundt, spesielt mellom de store byene. I Trondheim koster 1 kvadratmeter bolig 9.300 kroner mindre enn i Oslo.

Også i landets nest største by er kvadratmeterprisen betydelig lavere enn i hovedstaden. I Bergen koster 1 kvadratmeter bolig 7.000 kroner mindre enn i Oslo.

Sjekk hva boligen din er verdt

Stavanger haler innpå

Men mens landets to nest største byer opplever synkende boligpriser, er det en by hvor pilen peker i motsatt retning: Stavanger. Det siste året har prisene i denne byen gått opp hele 4,7 prosent, hvilket tilsvarer en gjennomsnittlig kvadratmeterpris som er langt høyere enn alle andre store byene i landet, med unntak av Oslo.

I Stavanger koster en kvadratmeter bolig 3.700 kroner mindre enn i Oslo. Prisforskjellen for et år tilbake var 5.300 kroner per kvadratmeter.

Bergen er den av de store byene hvor prisnedgangen har vært størst. På ett år har prisene falt 4,1 prosent. Tromsø og Trondheim har hatt et prisfall på 2,1 prosent det siste året, mens Oslo har til sammenlikning hatt en beskjeden nedgang på minus 0,3 prosent.

Her ser du gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger i landets største byer, i 2007 sammenliknet med 2008. Tallene gjelder alle boligtyper.
Her ser du gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger i landets største byer, i 2007 sammenliknet med 2008. Tallene gjelder alle boligtyper. Vis mer


AKTUELT:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer