Snart like dyr som Oslo

Kvadratmeterprisen varierer enormt mellom de store byene. Oljebyen Stavanger er i ferd med å ta igjen Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene har ligget stille den siste måneden - på landsbasis. Det viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF).

Les også: Prisen på leiligheter kraftig ned

Likevel er det store forskjeller landet rundt, spesielt mellom de store byene. I Trondheim koster 1 kvadratmeter bolig 9.300 kroner mindre enn i Oslo.

Også i landets nest største by er kvadratmeterprisen betydelig lavere enn i hovedstaden. I Bergen koster 1 kvadratmeter bolig 7.000 kroner mindre enn i Oslo.

Sjekk hva boligen din er verdt

Stavanger haler innpå

Men mens landets to nest største byer opplever synkende boligpriser, er det en by hvor pilen peker i motsatt retning: Stavanger. Det siste året har prisene i denne byen gått opp hele 4,7 prosent, hvilket tilsvarer en gjennomsnittlig kvadratmeterpris som er langt høyere enn alle andre store byene i landet, med unntak av Oslo.

I Stavanger koster en kvadratmeter bolig 3.700 kroner mindre enn i Oslo. Prisforskjellen for et år tilbake var 5.300 kroner per kvadratmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer