Snart på tide å ta hekken

Dette bør du tenke på før du går i gang.

DinSides handymann Brynjulf Blix har prøvekjørt Black & Deckers nye hekkesaks.  Foto: Elisabeth Dalseg
DinSides handymann Brynjulf Blix har prøvekjørt Black & Deckers nye hekkesaks. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nok en kald og snøfull vinter har gradestokken beveget seg over pluss, og solen har smeltet bort de verste snømengdene.

Når snøen så har smeltet helt, er det mange som angrer på at de ønsket den bort. For tilbake står en hage som roper på hjelp, stell og kjærlighet. At en hekk er et langt hyggeligere skille mellom din og naboens hage enn et gjerde må du betale for med arbeid. (Om du ikke er av dem som betaler andre for å arbeide.) Så nå er det bare å brette opp armene, ta på hanskene å sette i gang.

Få skattefri hjelp i hagen

Før du begynner

Før du tar hekkesaksen fatt, bør du tenke igjennom et par ting. Landskapsarkitekt Ulrika Sommer har følgende tips:

  1. Planlegg – vurder hekken og planlegg hva du skal gjøre. Hvilke behov har hekken? En lett stussing, formklipping, eller en ordentlig klipp? Avhengig av hekkens alder og type kan du gå frem på ulike måter.
  2. Resultat – hvordan vil du at hekken skal se ut når den er klar? Hver klipp stimulerer veksten. Så klipp ofte om du vil at hekken skal bli tett
  3. Ha det gøy! – la hekklippingen bli et årlig ritual. En morsom greie å se frem mot når sommeren nærmer seg. Inviter over naboer og familie når alt er klart for å beundre resultatet.
  4. Bra verktøy – godt verktøy gir bedre resultat, så enkelt er det. Se over dine redskaper for å være sikker på at de er i den beste stand, eller invester i nye redskaper. Sørg også for å ha en lang skjøteledning dersom du har elektriske redskap og sakser.
  5. Ergonomi – sørg for å stå i en komfortabel høyde ved hjelp av en liten trappestige som du lett kan flytte rundt.
Hvem er sjef i hagen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer