Enova

Snart siste frist

Enova avvikler og reduserer maksbeløpet for flere tiltak.

AVVIKLER STØTTEN: Fra 1. juli er det slutt på Enova-støtte for installasjon av luft-til-vann-varmepumpe. Foto: Mitsubishi
AVVIKLER STØTTEN: Fra 1. juli er det slutt på Enova-støtte for installasjon av luft-til-vann-varmepumpe. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert

Det har lenge vært kjent at Enova-støtten til ulike typer varmepumper skal fjernes, og nå nærmer den endelige datoen seg.

Opprinnelig skulle støtten avvikles 1. april i fjor, men Enova har to ganger valgt å utsette den.

- Utfordringer som covid-19-pandemien har skapt har ført til mindre aktivitet i energioppgraderingsmarkedet enn ventet da vi gikk inn i 2020. I tillegg har det vært vedvarende lave strømpriser. Det er bakgrunnen for at vi nå utsetter de planlagte endringene nok en gang. Dette gir boligeiere som vurderer de berørte tiltakene en ekstra motivasjon. Motivasjon til å gjennomføre tiltakene i løpet av det neste halvåret, uttalte markedssjef Anna Barnwell i Enova, i en pressemelding i fjor

Økt konkurranse og reduserte priser

1. juli er det derimot helt slutt og da avvikles tilskuddsordningen for luft-til-vann-varmepumper, mens støtten for balansert ventilasjon, solceller og solfangere reduseres.

Årsaken til at Enova fjerner støtte ved installasjon av luft-til-vann-varmepumper er at det har vært en positiv vekst de seneste årene.

– Nå forventer vi å se resultater av markedsveksten i form av økt konkurranse og reduserte priser som kommer forbrukerne til gode. Derfor mener vi at tiden har kommet for å avvikle støtten til disse to varmepumpetypene, forklarte Enova høsten 2019 da de først annonserte at støtten for denne typen varmepumper skulle avvikles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer