Snart skal leieprisene ned

Rekordmange utleieboliger presser prisene ned. Men prisnedgangen kan være kortvarig.

Det er et flust av leieboliger på markedet akkurat nå. Foto: Hybel.no / DinSide.no
Det er et flust av leieboliger på markedet akkurat nå. Foto: Hybel.no / DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den dramatiske nedgangen i boligsalget har ført til at mange har lagt ut boligene sine til leie. Veksten i tilbudet ser nå ut til å påvirke leieprisene.

- Vi hadde en økning i leieprisene fram til og med november, men etter det har vi hatt en utflatning og en liten tilbakegang i prisene, sier Geir Chr. Nielsen, daglig leder i Utleiemegleren til DinSide.

EIE ELLER LEIE? Finn ut her!

- Kortvarig blaff

Men leieboere bør vente med å sprette champagnen, for prisnedgangen kan bli kortvarig.

- Det er riktig det er mange ledige leieboliger på markedet. Folk får ikke solgt, og de velger å leie ut i stedet. Det er veldig hyggelig om det bidrar til å presse prisene ned, men jeg er overbevist om at det bare er et kortvarig blaff, sier daglig leder Lars Aasen i Leieboerforeningen.

Han begrunner dette med at mange av boligene som ligger ute til leie akkurat nå, er boliger som vil forsvinne når salgsmarkedet tar seg opp igjen.

- Dette dreier seg stort sett om leiligheter som er til utleie for en kort stund, for å bli solgt når situasjonen blir bedre. Det er ikke noe varig tilskudd, sier Aasen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer