Levere avfall i Oslo:

Snart trenger Oslo-borgere denne strekkoden

I løpet av måneden må de som ikke har den betale.

INNFØRER EGEN ID: Skal du besøke en gjenbruksstasjon uten å betale i Oslo, trenger du nå en egen GjenbruksID. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
INNFØRER EGEN ID: Skal du besøke en gjenbruksstasjon uten å betale i Oslo, trenger du nå en egen GjenbruksID. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo betaler man ikke for å besøke byens gjenbruksstasjoner, der man kan kvitte seg med avfall, trevirke, møbler, elektriske apparater og den slags. Det er allerede bakt inn i renovasjonsgebyret man betaler til kommunen.

Dog gjelder denne ordningen kun for privatpersoner som bor i Oslo kommune. Bedrifter og folk utenbys fra kan også bruke stasjonene, men da mot betaling.

Innfører egen ID

Denne måneden innfører Oslo kommune en ny ordning der man er nødt til å skanne en egen «GjenbruksID» for å kunne benytte seg av tilbudet uten å betale.

Mangler du denne ID-en når du kommer til bommen, koster det 200 kroner eller 400 kroner for henholdsvis inntil én og tre kubikkmeter med avfall.

Begrunnelsen er enkel: Kommunen vil være sikre på at de som bruker gjenbruksstasjonene er de samme som er med på å betale for dem.

Kan lastes ned på telefonen

Er du bosatt i Oslo kommune, er det enkelt å laste ned GjenbruksID-en, som du enten kan ha som et bilde på telefonen eller skrive ut på et ark.

Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren til denne siden hos Oslo kommune, trykke på «logg inn og hent GjenbruksID» og gjøre nettopp det.

ID-en er i praksis en QR-kode som skannes ved bommen når du kjører inn.

Den nye ordningen innføres altså nå i mars, så husk å gjøre det før du skal levere noe til en gjenbruksstasjon neste gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer