Sniktitt på nytt superhotell

First Hotels nye storsatsning i Oslo åpner snart. Se bildene her.

Publisert
Sist oppdatert

First Hotel pusser opp sitt gamle hotell i Kongens gate i Oslo, og er klar til å åpne en ny og stilig storstue under navnet Grims Grenka i februar 2008.

>> BILDESPESIAL

Asia møter Skandinavia

Hotellet består av 42 dobbeltrom og 24 suiter. Stilen skal gi en spesiell smak av både asiatisk og skandinavisk kultur. For eksempel har noen av rommene bilder av istapper, i svart og hvitt, som ved første øyekast kan minne om kinesiske symboler.

Restauranten, som skal åpne i løpet av 2008, vil følge det asiatiske temaet, og bare servere dim sum-retter, eller kinesisk tapas som noe kaller det.

Standardrom i vinterstil. Klikk på bildet for å gå til bildespesialen. 
Foto: Kim Jansson
Standardrom i vinterstil. Klikk på bildet for å gå til bildespesialen.
Foto: Kim Jansson Vis mer


Velg årstid

Standardrommene er delt opp i to kategorier, vinterrom og sommerrom. Vinterrommene kommer naturlig nok i blåtoner, mens sommerrommene bygger på grønntoner.

Hvert rom vil være utstyrt med flatskjermer fra Bang & Olufsen, madrasser av merket Jensen, samt velværeprodukter fra London. Minibaren er droppet til fordel for det de kaller maxibar. Denne inneholde drinkmiksere og drinkoppskrifter.

Suitene vil i tillegg tilby kalosjer, paraplyer og annet utstyr til utlån.

Hotellsjef Caroline Laurhammer sier til DinSide at prisene for et standardrom vil ligge mellom 1.800-2.500 kroner, mens suitene kommer til å koste fra 3.000-5.000 kroner og oppover.

Hva ligger i navnet?

Selve navnet på hotellet høres veldig spesielt ut. Ifølge markedssjef Angelica Montez synes mange at det er noe eventyraktig ved navnet. Men om du trodde Grims Grenka betyr noe veldig spesielt, bør du være forberedt på en skuffelse.

Forhåpentligvis er alt på plass til åpningen 15. februar. Klikk på bildet for å gå til bildespesialen. 
Foto: Kim Jansson
Forhåpentligvis er alt på plass til åpningen 15. februar. Klikk på bildet for å gå til bildespesialen.
Foto: Kim Jansson Vis mer


- Navnet betyr ingenting, sier Montez.

Hun fleiper med sin teori om hvordan navnet oppsto.

- De som fant på navnet var enten fulle eller høye, smiler Montez.

Men blir det ferdig?

Akkurat nå ser hotellet nesten ut som en byggeplass. Da DinSide besøkte det som skal, ifølge egenreklamen, bli en unik hotellopplevelse i hovedstaden, var verken resepsjon eller mange av rommene klare. Og det er vanskelig å skjønne at hotellet etter planen skulle åpne i 2007.

For veien til åpningen av hotellet har vært lang. Åpningen har blitt utsatt en rekke ganger, selv om deler av hotellet, som for eksempel takterrassen, har vært åpen for enkelte arrangementer i sommermånedene i år.

Hotellets offisielle nettsider opplyser at hotellet skal åpne i januar 2008. Også gjennom nettsidens bookinglenke er det opplyst 15. januar som åpningsdato.

Nå viser det seg at åpningen er utsatt i én måned, til 15. februar. Så gjenstår det bare å se om rommene blir ferdig til den tid, eller om vi må vente ennå en stund til å teste ut Oslos nye hotellopplevelse.

>> BILDESPESIAL

Se også Grims Grenkas nettside.

Interiør og design på DinSide:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer