Snøen ødela tak for 100 millioner

Snørike vintre koster.

Publisert
Sist oppdatert

Store snømengder i 2006 og 2007 førte til skader på hus, hytter og næringsbygg for 100 millioner kroner, ifølge forsikringsselskapet If. Nå truer igjen store og tunge snømengder mange steder i landet.

Det ble gjort om lag 1.000 skader som ble dekket av forsikringen på hus, hytter og næringsbygg i 2006 og 2007. De fleste skadene gjaldt hus og hytter, men de mest kostbare var skadene på næringsbygg, opplyser assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring til NTB.

Les: Måk snøen nå

Ny snøvinter

- De store snømengdene disse to årene satte sine spor, og gjenspeiler de store utbetalingene, sier Vennesland, som nå advarer om at vinteren vi nå er inne i kan føre til nye store takskader.

Fagsjef Arne Lycke i If sier at det er kommet mye mer snø enn vanlig i visse strøk, spesielt i Sør-Norge.

- Det er viktig å rydde snøen av takene. I år har snøen blitt liggende over tid, uten de milde periodene som ofte kommer i etterkant. Derfor er det ekstra viktig å ta i et tak, sier fagsjefen.

Han ber hus- og hytteeiere være på vakt dersom vinduer eller dører begynner å gå tregt eller det høres knirk eller smell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer