ENOVA-tilskudd til olje-kutt

Søk nå: Fra nyttår halveres støtten for å bytte ut oljefyren

Du har fortsatt litt tid på deg, men sjekk unntakene før du søker.

Gamle oljeanlegg som dette må ut om to år. Nå dobler statsforetaket Enova støttebeløpet for å få utskiftingen til å gå raskere. Foto: Enova
Gamle oljeanlegg som dette må ut om to år. Nå dobler statsforetaket Enova støttebeløpet for å få utskiftingen til å gå raskere. Foto: Enova Vis mer
Publisert

Før vi skrev 2018 på kalenderen, kunne du få inntil 10.000 kroner av staten dersom du byttet ut den gamle oljefyren med oppvarming som er godkjent av statlige Enova.

Fra januar 2018 ble denne støtten doblet - til 20.000 kroner, men fra januar 2019 er støtten tilbake på 10.000 kroner igjen. Og i 2020, når det blir forbudt å fyre med fossil olje, fjernes støtten helt.

Du har bare tre uker på deg

Er du rask og søker før nyttår, kan du altså fortsatt få dobbelt så høy støtte.

Dersom du kan krysse av for alle vilkårene som skal til, kan du faktisk innkassere hele 50.000 kroner fra det statlige foretaket før du skriver 2019.

Men det forutsetter at du har oljekjel og tank fra før og velger væske til vann-varmepumpe som ny oppvarmingskilde. Da får du 20.000 for å fjerne det gamle og inntil 30.000 for å installere nytt.

Liten støtte til det de fleste velger

De aller fleste nordmenn (850.000 så langt, ifølge Norsk Varnepumpeforening NOVAP) velger likevel luft til luft-varmepumper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer