Søk støtte i søknadsprosessen

Så slipper du å sitte med ansvaret om noe går galt.

Den som søker har ansvaret. Ber du rørleggeren om hjelp, er det han som er ansvarlig om noe går galt.  Foto: Antimedia/Skikkeligrørlegger.no
Den som søker har ansvaret. Ber du rørleggeren om hjelp, er det han som er ansvarlig om noe går galt. Foto: Antimedia/Skikkeligrørlegger.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innskjerpinger og oppmykninger av reglene rundt oppussing av baderommet til tross: Det er fortsatt en stor bunke papirer som må fylles ut. Og vårt råd er klart: Ikke gjør det selv. For visste du at det er den som søker om å få pusse opp badet som står som ansvarlig byggherre dersom noe går galt?

Les også: Her er de vanlige baderomsfellene

Skader for milliarder

De kan ha ulike årsaker og utfall, men samlet representer de mer enn 100.000 vannskadene Finansnæringens Fellesorganisasjon registrerte i 2010 skader for 4,3 milliarder kroner.

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS (NRL) applauderte derfor Teknisk forskrift (TEK10) som ble innført som en del av plan- og bygningsloven 1. juli 2010. Forskriften slår fast at det generelt er søknadsplikt til kommunen ved rehabilitering og nybygg av våtrom, og at slike arbeider skal gjøres av bedrifter som kan dokumentere kompetanse og innehar sentral eller lokal ansvarsrett.

I videoen under forteller rørleggermester Ben Schreier mer om søknadsprosessen, og du kan lese mer lenger ned.Videoen er produsert av Antimedia for Skikkeligrørlegger.no og DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer