FM-radio etter slukkingen

Solgte ubrukelige radioer til barn

Disney- og Barbie-radioer har ikke DAB+.

UBRUKELIG I NORGE: Denne Barbie-radioen myntet på småjenter har bare FM. Dermed kan ikke barna høre verken på NRK Super, MP3 eller noen andre riksdekkende radiokanaler myntet på unge. Foto: Amazon.com
UBRUKELIG I NORGE: Denne Barbie-radioen myntet på småjenter har bare FM. Dermed kan ikke barna høre verken på NRK Super, MP3 eller noen andre riksdekkende radiokanaler myntet på unge. Foto: Amazon.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettbutikken Jollyroom.no spesialiserer seg på produkter rettet mot barn. Men selv om de selger alt fra barnevogner og babyutstyr til lekebiler og gyngehester, traff de ikke blink med radioene sine.

Så dårlig traff de at Forbrukertilsynet har gitt dem påpakning for det de mener er et soleklart tilfelle av villende markedsføring mot barn.

Rene FM-radioer i DAB-alderen

Jollyroom solgte nemlig inntil i går til sammen 12 radiomodeller som alle bare har FM.

Og som kjent stengte Norge FM-nettet i fjor, med unntak av enkelte lokalsendinger.

Fra nyttår ble det bare mulig å høre NRK, P4, Radio Norge og et utall andre kanaler via nettradio eller en digitalradio med DAB+.

Spesielt interessant for det unge radiopublikumet er kanskje NRK Super og NRK mP3. Heller ikke disse går det an å høre med en ren FM-radio.

I brevet som Forbrukertilsynet har sendt Jollyroom heter det blant annet:

Etter Forbrukertilsynets oppfatning ville det være vesentlig for forbrukeren å vite om radioen støtter DAB- eller FM-nettet. Dette vil ha stor betydning for forbrukerens kjøpsvalg. Radioens kompatibilitet er etter vår vurdering å anse som varens viktigste egenskaper, jf. mfl. § 7 første ledd bokstav b). Forbrukeren må få vite hva han faktisk kjøper, når han bestiller en radio på deres webside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.