Test av WC rens

- Som å spyle pengene rett i do

Test av toalettvask avslører at halvparten ikke har noen effekt.

WC-RENS: Er du blant de som bruker wc-rens til å vaske toalettet? En stor test av wc-renser avslører at mange gir så dårlig vaskeresultat at de er helt meningsløse. Video: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toalettvask er neppe den mest populære oppgaven i husholdningen. Og toalettbørsten er kanskje ikke din favorittbørste.

Men når jobben må gjøres: Hvordan går du fram? Bruker du vaskemidler? Eller går du for cola-trikset?

Nå har svenske, danske og finske forbrukermyndigheter testet wc-rens. Og den korte konklusjonen er:

- Mange av dem gir så dårlig vaskeresultat at de synes helt meningsløse. Annenhver wc-rens er så dårlig at det er som å spyle pengene rett i do, ifølge Sveriges Konsumenter.

Testet: 49 wc-renser

Testen er en del av et EU-prosjekt som Sveriges Konsumenter gjør sammen med forbrukerorganisasjoner i Finland og Danmark.

Til sammen har de testet 49 ulike produkter innen wc-rens: 16 produkter fra Sverige, 17 fra Danmark og resten fra Finland.

Ettersom noe av målet med testen er å se på eventuelle ulikheter det er på samme produkt i de forskjellige landene, er testresultatene for enkeltproduktene i de ulike landene noe ulike. Du kan se testresultatene for de svenske produktene hos Råd & Rön, og testresultatene for de danske produktene hos Tænk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer