Som å vaske med champagne?

Samsungs boblevask er ingen spøk. Tvertimot så kan den spare deg for penger og miljøet for belastning.

JODA - VI TOK POENGET: Samsung satser hardt på Eco Bubble-vaskemaskinene, noe de alt annet enn subtile ballongene viste godt i IFA 2010s messehaller. Foto: Per Ervland
JODA - VI TOK POENGET: Samsung satser hardt på Eco Bubble-vaskemaskinene, noe de alt annet enn subtile ballongene viste godt i IFA 2010s messehaller. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis noen forsøker å sammenlikne champagne med det å vaske klær har de sannsynligvis allerede inntatt for mye av førstnevnte.

Samsung har derimot funnet ut at bobler i væsken, i dette tilfellet vaskevannet, kan gjøre underverker både for energiforbruket og skittentøyskurven.

Under årets IFA-messe i Berlin var den nye, såkalte Eco Bubble-serien å se på enorme plakater over hele messeområdet, og til og med på plakater i deler av Berlin by. Hvis du trodde det ikke var mulig å lage hype rundt en vaskemaskin gjorde i det minste Samsung et ærlig forsøk på å få det til.

Du kan lese flere saker fra IFA 2010 her!

Flere bobler - mindre varme

Prosessen bak disse "øko-boblene" er i utgangspunktet enkel: En boble-generator (det er nok morsomt å være ingeniør hos Samsung) løser først opp vaskemiddelet i vannet, før det pumpes ekstra luft i blandingen. Det resulterer i en "fyldig, såpete skumpute" som slippes ut i vasketrommelen bare få sekunder etter at vaskesyklusen er i gang.

Ettersom vaskepulveret oppløses enda mer effektivt i vannet enn tilfellet er med dagens teknologi, behøves det mindre varmt vann for å "assistere" vaskepulveret. Pulveret trenger dessuten dypt inn i stoffet på opptil fire ganger så kort tid som andre vaskemaskiner, noe som også er energibesparende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer