- Som kjøper ville jeg vært skeptisk

Tør du stole på at privatpersoner har god nok kunnskap til å selge bolig?

Det krever mer enn å ta på seg dressjakken å selge en bolig.  Foto: iStockphoto.com
Det krever mer enn å ta på seg dressjakken å selge en bolig. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev vi at regjeringen ønsker å pålegge annonseportaler som finn og tinde å åpne for at privatpersoner selv kan annonsere for boligene sine.

Dette følger en utredning av Konkurransetilsynet, etter ønske fra fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Formålet er å styrke konkurransen om tjenester knyttet til kjøp og salg av bolig.

Hvor mye er din bolig verdt?

Skeptisk

Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og eiendomsbransjen har i flere år samarbeidet med å rydde opp i meglerbransjen, noe som resulterte i en ny bransjenorm. Ett av de viktigste punktene er ansvar for at riktig, relevant og nok informasjon fremkommer i prospektene. Hvordan vil dette bli når forbrukerne slippes løs?

Christian Dreyer, eiendomsmegler i Eie eiendomsmegling og leder av Norsk Eiendomsmeglerforbund, er en av dem som er skeptisk til forslaget.

- Jeg synes det er et stort paradoks på at vi bruker så mye ressurser på å utarbeide en bransjenorm og lover og regler rundt hvordan eiendomsmeglere skal gjøre jobben sin, for så å slippe løs privatpersoner til å gjøre en så tung og viktig jobb, sier Dreyer til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer