- Som kjøper ville jeg vært skeptisk

Tør du stole på at privatpersoner har god nok kunnskap til å selge bolig?

Det krever mer enn å ta på seg dressjakken å selge en bolig.  Foto: iStockphoto.com
Det krever mer enn å ta på seg dressjakken å selge en bolig. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev vi at regjeringen ønsker å pålegge annonseportaler som finn og tinde å åpne for at privatpersoner selv kan annonsere for boligene sine.

Dette følger en utredning av Konkurransetilsynet, etter ønske fra fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Formålet er å styrke konkurransen om tjenester knyttet til kjøp og salg av bolig.

Hvor mye er din bolig verdt?

Skeptisk

Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og eiendomsbransjen har i flere år samarbeidet med å rydde opp i meglerbransjen, noe som resulterte i en ny bransjenorm. Ett av de viktigste punktene er ansvar for at riktig, relevant og nok informasjon fremkommer i prospektene. Hvordan vil dette bli når forbrukerne slippes løs?

Christian Dreyer, eiendomsmegler i Eie eiendomsmegling og leder av Norsk Eiendomsmeglerforbund, er en av dem som er skeptisk til forslaget.

- Jeg synes det er et stort paradoks på at vi bruker så mye ressurser på å utarbeide en bransjenorm og lover og regler rundt hvordan eiendomsmeglere skal gjøre jobben sin, for så å slippe løs privatpersoner til å gjøre en så tung og viktig jobb, sier Dreyer til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.