Som PC-skjerm og til Xbox-spilling

Tilhører du gruppen som vet at du kommer til å koble en PC til TVen? Da er det LCD du skal ha. Vi koblet også til Xboxen: Duger den til konsollbruk også?

Publisert
Sist oppdatert

TVen har både VGA og DVI-inngang. Selv brukte vi kun VGA-inngangen ved denne testen, og dette fungerte helt fint i de to ukene vi brukte TVen som PC-skjerm.

Oppløsningen er på 1280/768, noe som er godt nok for de fleste PC-brukere. Vi jobbet for eksempel i flere timer i strekk med TVen til tekst- og bildebehandling, nettsurfing og dataspill, og fant egentlig ingenting å klage over. Et savn er likevel at den medfølgende TV-foten ikke er drei- eller tiltbar. Dette hadde gjort TVen til et enda bedre alternativ på skrivebordet.

Nå må det riktignok sies at 32-tommer oppleves som litt vel stort når du setter den opp som PC-skjerm på kontoret. I praksis satt vi cirka 2 meter unna selve skjermen for å unngå å føle oss solbrente.

Ikke for proffgruppen

Når vi kjørte våre test-programmer for LCD-skermer, ble det imidlertid tydelig at den ikke gir samme PC-bilde som en ren datamonitor av høy kvalitet. Testprogrammet avslørte blant annet flimring som vi ved vanlig bruk ikke la merke til:Spesielt pixel-persistence, det vil si hvor lenge bildet blir på skjermen mellom oppdateringer / oppfriskningshastighet avsløres. Ved 100 pixler per sekund er det bra, mens bildet begynner å hakke og får en liten hale etter seg ved 200. Ved 400, 600 og spesielt ved 800 pixler per sekund henger ikke TVen godt nok med.Likevel: Ved vanlig bruk vil du neppe merke noe til dette i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer