Selge bolig

Some-pakker koster opp mot 14.000: - Gjør det heller selv

Sosiale medier-ekspert mener at boligselger selv kan gjøre mye av markedsføringen av boligen sin på slike plattformer uten å betale megleren for jobben.

SELGE PÅ SOME: Skal du selge bolig, er det lurt å dele dette med så mange som mulig, for eksempel via Facebook og Instagram. Flere meglerfirma tilbyr digital markedsføring som et tilleggsprodukt når de tar salgsoppdraget for deg. Dette er imidlertid en jobb du enkelt kan gjøre deler av selv, ifølge sosiale medier-ekspert. Foto: Eilin Lindvoll.
SELGE PÅ SOME: Skal du selge bolig, er det lurt å dele dette med så mange som mulig, for eksempel via Facebook og Instagram. Flere meglerfirma tilbyr digital markedsføring som et tilleggsprodukt når de tar salgsoppdraget for deg. Dette er imidlertid en jobb du enkelt kan gjøre deler av selv, ifølge sosiale medier-ekspert. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du selge boligen din, engasjerer du mest sannsynlig en megler, med mindre du er så tøff at du selger uten profesjonell hjelp.

Megleren hjelper deg, blant annet, med å sette prisantydning på boligen, samle nødvendig informasjon og dokumentasjon i et lekkert prospekt, lage annonse på Finn.no og arrangere visninger. Og, for denne jobben skal megleren selvfølgelig ha en del av kaka:

Provisjonen ligger normalt mellom 1 og 3,6 prosent av salgsprisen, mens timeprisen er mellom 1700 og 2000 kroner, avhengig av megler, ifølge DNB Eiendom.

Some-pakker til opp mot 14.000 kroner

Nå er det, imidlertid, ikke uvanlig at meglerne også tilbyr tilleggsprodukter til boligselgerne, som for eksempel skreddersydde markedsføringspakker for sosiale medier (some) og andre plattformer. Prisen på disse pakkene kan variere, men kommer fort opp i 10.000 kroner og vel så det.

Hva innebærer disse some-pakkene, og kan du gjøre noe av denne markedsføringsjobben enkelt på egenhånd?

Dinside har hørt med de tre største eiendomsmeglerfirmaene målt etter omsetning, Eiendomsmegler 1, DNB Eiendom og Privatmegleren, om hvilke some-pakker de tilbyr boligselgerne:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer