Sommerens heteste søvntips

Sliter du med å sove i varmen?

Vi lengter etter varme dager og hete sommerkvelder, men akkurat når vi skal sove, foretrekker de fleste å ha det kjølig.  Foto: Panther Media
Vi lengter etter varme dager og hete sommerkvelder, men akkurat når vi skal sove, foretrekker de fleste å ha det kjølig. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ligger og vrir deg i sengen, det er klamt, varmt og lyst, og du tenker at soveforholdene kunne ha vært langt bedre. Du er neppe den eneste som klager.

Det finnes mange gode og enkle tips for hva du kan gjøre for å komme i søvn på varme sommerdager, men før det: Tro det eller ei, men vær klar over at mange faktisk sover bedre om sommeren!

Les også: SMS ødelegger søvnen

- Om sommeren er det mye lys. Lys gir energi, og mange sier de trenger mindre søvn for å føle seg uthvilte, sier søvnekspert Bjørn Bjorvatn, som er professor ved Universitetet i Bergen og senterleder ved Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer.

Er du imidlertid blant dem som sliter, kan du følge noen av disse enkle rådene.

Rullgardin, vifte…og sex!

  1. Invester i en vifte/aircondition. Alternativt kan du legge deg i et annet og kaldere rom, hvis det er mulig. Den ideelle temperaturen i et soverom er atten grader. Er det ikke mulig å få soverommet kaldt nok, kan du bruke varmepumpen til å skape kjøling
  2. Er soverommet ditt for lyst? Kjøp blendingsgardiner. Da blir det både enklere å falle i søvn, og du vil ikke våkne av å få morgensolen rett i trynet.
  3. Når det er varmt, er det viktig å fylle på med vann for å opprettholde væskebalansen. Men unngå å drikke for mye vann rett før leggetid, for da må du kanskje opp i løpet av natten. For ikke å snakke om alkohol, koffeinholdig drikke, te og cola. Alkohol er vanndrivende, og koffeinholdig drikke vil som kjent gjøre deg mer våken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer