Sommerens smarteste utebelysning

La solen ta regningen med solcelledrevet utendørsbelysning.

Publisert
Sist oppdatert

Dagene er fortsatt lange, men i augustnatten er det greit med litt ekstra hjelp når mørket kryper på. Stearinlys og fakler gir god stemning, men er ikke så egnet til å henge i trær og sette rundt i gresset i perioder med stor skogbrannfare.

Soldreven belysning egner seg perfekt for den norske sommeren. Lange lyse dager gir maksimalt med energi - og med de korte nettene rekker man nesten ikke bruke dem opp. Det er praktisk på balkonger eller uteplasser uten tilgang på strøm, og som en ekstra bonus: Når du først har kjøpt dem, er de gratis i drift. Du bruker ikke en krone i strøm.

Betaler du for mye for strømmen? Finn ut med vår strømkalkulator

Se nedover

Utendørsbelysning er mer enn praktiske lamper ved siden av inngangsdøren og på garasjen. Stadig flere har gjort juletrebelysning til en helårsaffære (og flyttet den fra grantrærne) og tusen lys tindrer hele året fra balkongrekkverk og balustrader. Det er også mulig å kombinere dekorativt med praktisk. En rekke forhandlere har rimelige små fakkel-aktige lamper som enkelt stikkes i bed eller plenen - og de kan brukes som veivisere hele året. Har du ikke gressplen? Det finnes også balkong- og terrasseheller med innebygget belysning, som på bildet øverst i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer