Vedlikehold av hytte

Sommerens viktigste hyttesjekk

Nok en sommerferie hvor de fleste av oss må feriere i Norge gir hytteeierne enda en gyllen anledning til å forebygge dyre skader som, i verste fall, ikke dekkes av forsikringen.

SJEKKLISTE: Som hytteeier er det er flere ting du bør passe på for å unngå å bli en del av forsikrings-skadestatistikken. Vis mer
Publisert

De av oss som er så heldige å ha hytte har nok tilbrakt mer tid enn de pleier på den det siste halvannet året, ettersom pandemien har hindret oss i år reise så mye som vi pleier.

Og, forhåpentligvis har hytteeierne brukt denne ekstra tida til å ta tak i forsømt vedlikehold fra tidligere år, slik at hytta gjerne ser bedre ut enn på lenge.

Har du, derimot, ikke tatt en grundig hyttesjekk ennå, er sommerferien er gyllen anledning til å gjøre nettopp dette, og i det følgende får du noen gode tips til sjekken.

Knivtriks avslører råte

Det er kanskje litt tidlig å tenke på vinteren nå i sommersola, men forsikringsselskapet Fremtind mener det viktigste hytteeierne kan sjekke på denne tida av året, er om hytta er klar for en ny vintersesong.

- Du bør først og fremst undersøke om taket trenger utbedringer, og det samme gjelder takrenner og nedløp. Deretter bør du se på utvendig panel, vinduer og dører, sier skadeforebygger Therese Nielsen til Dinside.

Øyvind Magerøy, fagsjef i Norsk Hussopp Forsikring, har tidligere rådet om å bruke en kniv til å kontrollere hyttekledningen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer