Sommerplantene

Disse sommerplantene passer ekstra godt ute på balkongen.

Publisert
Sist oppdatert

Balkongens fryd

Disse sommerplantene passer godt ute, og kan fint plantes på balkongen. Her er en oversikt over hvor de egner seg best og hvor mye sol de vil ha. Husk at i vekstfasen må potteplanter få gjødsel hver gang de vannes.

StemorsblomstFinnes i mange størrelser og farger, og egner seg best i bed og blomsterkasser. Lysforhold: Trives best i sol eller halvskygge. Minimumstemperatur: -5 grader.

LobeliaVarianter: Lobelia fås hovedsaklig i tre typer: ampel, heng og kant. Lysforhold: Trives best i halvskygge.Minimumstemperatur: 8 grader.

TagetesEgner seg best i bed og blomsterkasser. Tips: Denne er fin å plante sammen med rosebusker, for den holder lus unna!Lysforhold: Vil stå i sol eller halvskygge.Minimumstemperatur: 10 grader.

PetuniaVarianter: Har mange fine trompetformede blomster og finnes i flere farger, og egner seg til bed eller blomsterkasser.Lysforhold: Den vil stå best i full sol.Minimumstemperatur: 8 grader.

MargerittVarianter: Fåes etterhvert i flere farger, og på stamme. Denne egner seg til å plantes både i bed, potter og blomsterkasser. Lysforhold: Den kan stå i sol og halvskygge og blomstrer sommmer til høst.Minimumstemperatur: 8 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer