Sony Bravia KDL-46W905 mot KDL-47W805

Sony-modellen til høyre koster 6.000 mer enn den til venstre. Er den verdt prishoppet?

W805 til venstre tilhører mellomklassen og ligger nå på rundt 12.000 kroner. Til høyre står toppmodellen W905 som ligger på 18.000 kroner. Hva er det egentlig som skiller? Foto: Per Ervland
W805 til venstre tilhører mellomklassen og ligger nå på rundt 12.000 kroner. Til høyre står toppmodellen W905 som ligger på 18.000 kroner. Hva er det egentlig som skiller? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag sammenligner vi to svært spennende Sony-TVer, henholdsvis toppmodellen KDL-46W905 til rundt 18.000 kroner og lillebror KDL-47W805 til rundt 12.000 kroner. Målet er selvsagt å vise deg hva du får om du betaler 6.000 kroner ekstra, og ikke minst om toppmodellen er verdt de ekstra kronene.

Design og førsteinntrykk

At prisforskjellen er stor er imidlertid ikke lett å se, og det er et bra tegn for deg som vurderer W805. Designmessig er det nemlig kun detaljer som skiller. Begge har for eksempel en slags halvrund TV-fot: Men på lillebror 805 er den matt, mens den er i glinsende klarlakk på 905. Rammen på W905 er også hakket mindre, uten at den oppleves som stor på W805.

W905 er altså Sonys toppmodell i LED-klassen, og etterfølger HX955 fra 2012, en modell som hadde bakgrunnsbelyst LED. Dette har imidlertid Sony gått bort fra i år, begge modellene vi ser på har derfor såkalt kant-LED-belysning, og vi var derfor spent på kvaliteten på sortnivået, og ikke minst om vi ville oppleve lysgjennomtrenging fra LED-diodene.

Fordelen er i hvert fall at begge modellene er omtrent like slanke som kundene forventer i dag, selv om de ikke er like anorektiske og «rammeløse» som modellene fra LG og Samsung. Ytterkanten av kabinettet har for øvrig et slags riflet utseende, noe vi synes gir en fin effekt. Dette er rett og slett to modeller vi tror kundene vil like.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer