Sony-duell: Hvilken bør du velge?

De to modellene er nesten helt like å se på, så hvorfor koster den ene nesten 7.000 kroner mer?

SER DU FORSKJELL? Det gjør nesten ikke vi heller,  men til venstre har du X8505C og til høyre har W805C. Foto: SONY
SER DU FORSKJELL? Det gjør nesten ikke vi heller, men til venstre har du X8505C og til høyre har W805C. Foto: SONY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe ny TV vil noe av det første du må bestemme deg for, være om du skal nøye deg med en full HD-versjon, eller om du skal legge på noen ekstra tusenlapper og kjøpe en TV med 4K/UHD-oppløsning. Vår påstand er at svaret ikke er så opplagt som butikkselgeren gjerne vil overbevise deg om.

For å få fram hva du egentlig betaler for, har vi i denne runden sammenlignet to gode og høyaktuelle Sony-modeller, som på de aller fleste områdene er svært like:

De er begge 55-tommer store, og er like slanke og elegante å se på. Det tynne kabinettet gjør imidlertid at lyden ikke blir noe spesielt å skryte av. Dette er altså modeller som vi definitivt anbefaler at du kobler til et surround-anlegg.

TV-ene er også godt utstyrt når det gjelder innganger, og leveres i tillegg med innebygget smartTV løsning basert på Android 5.0 (Lollipop). Det siste kom som kjent på Philips TV-er allerede i fjor, men er en nyhet for Sonys TV-modeller.

Hovedforskjellen mellom de to er at X8505C har 4K-oppløsning (3840*2160 piksler), mens W805C leveres med full-HD-oppløsning (1920*1080).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer